Днес започва безплатно обучение „Въведение в Уеб дизайна”

Обучението е подходящо за начинаещи и за хора, които желаят да обогатят своите знания
(снимка: House photo created by diana.grytsku – www.freepik.com)

Уеб дизайнерът е човек, който е едновременно креативен и технически подготвен. Уеб дизайнерът има способността да разбере какво е необходимо, за да направи уебсайта функционален и лесен за използване, но в същото време да го направи естетически привлекателен за потребителя.

С развитие на технологиите, търсенето на уеб дизайнери нараства значително, а индустрията е изключително перспективна за професионална реализация и бъдещ успех. Поради тази причина Дизайнерската академия към лицензиран Учебен център Нет Ит предлага безплатно обучение „Въведение в Уеб дизайна”. Те са лидер в организирането и провеждането на професионални обучения. Предлагат най-актуалните курсове, използвайки последните тенденции и новости в световен мащаб.

Безплатното обучение „Въведение в Уеб дизайна” започва още днес. То ще постави основите, които можете да доразвиете в професионалното обучение, което се състои от два семестъра. Ето какво включва програмата:

1. Типография и калиграфия

Типографията е част от графичния и уеб дизайн, развиваща индивидуалността на всеки шрифт. Тя се грижи за естетическите характеристики на шрифтовете, като създава много и разнообразни вариации. Общо казано типографията се занимава с дизайна на буквите. Калиграфията се свързва с изкуството на красивото писане и изграждането на пропорциите и декорациите при изграждането на букви. Благодарение на този модул, учащите ще придобият професионален подход при избора на шрифтове и комбинирането им, като елемент от графичното проектиране.

2. Умения за работа с графични програми

Ерата на класическите и реалистични изображения на продукти е вече в миналото. Тенденциите са насочени към сюрреалистичните снимки на артикули – такива, които грабва мигновено вниманието и пробуждат въображението на потребителите. Този резултат се достига чрез различни способи и инструменти, като Illustrator и Photoshop. Те са изключително важни за работа на уеб дизайнерите. Photoshop се използва за мощна обработка на изображения, а Adobe Illustrator за обработка на векторни графики, за дизайн на шрифтове, за дизайн на опаковки на продукти и др.

3. Как се създава добър UX

UX означава потребителски опит или как хората се чувстват, използвайки даден сайт. Целта на UX е да улесни максимално взаимодействието между потребител и продукт. Уеб дизайнерите не се фокусират само върху създаването на продукт, който да бъде използваем, а и върху потребителското изживяване. По време на обучението курсистите ще усвоят ценни знания и умения в UX дизайна и ще разработват проекти, под ръководството на лектор.

4. Бързо зареждане на сайта

Времето за зареждане на уебсайта и скоростта на страницата са изключително важни. Един от най-важните стандарти за уеб дизайна е свръхбързото време за зареждане. То е основен приоритет на сайтовете, които искат да конвертират по-добре. Ефективността на уебсайта има пряко въздействие върху крайния резултат на компаниите. В професионалната програма на обучението Уеб дизайн са заложени теми, свързани със оптимизацията. За да умеете да  ускорявате зареждането на уебсайт, е необходимо да притежавате знания за ключовите елементи на сайта, видовете уебсайтове и техните особености.

5. Знания за програмни езици – HTML, CSS и JavaScript

Потребителите на смартфони от години превъзхождат тези на настолни компютри. С времето уеб дизайнерите се фокусираха върху изграждането на уебсайт, само за мобилни устройства или само за уеб. Уеб дизайнерите трябва да създават сайтове, които първо да установят и открият устройството на потребителя, след което да го пренасочат към правилната версия за него. Версията, която отговаря на техния размер устройство. Поради тази причина знанията и уменията, свързани с HTML, CSS и JavaScript, са от изключителна важност за уеб дизайнерите. HTML осигурява основната структура на сайтовете, която се подобрява и модифицира от CSS и JavaScript. CSS се използва за форматиране и оформление, а JavaScript позволява интерактивност на потребителите.

6. Създаване на уебсайт

Всички курсисти, обучаващи се в Дизайнерската академия разработват много и различни проекти, които включват в своето портфолио. Към края на курса, уеб дизайнерите затвърждават всички знания и умения, като изграждат цялостен проект на динамичен уебсайт. Изграждат сайтове от А до Я, които са визуално привлекателни и технически издържани.

Това са само част от темите, заложени в професионалната програма. Може да придобиете нужните умения и знания, за да бъдете успешни уеб дизайнери чрез обучението, организирано от Дизайнерската академия към Нет Ит. Програмата е разработена за напълно начинаещи и за хора, които желаят да обогатят своите знания в областта. Курсовете се провеждат в отдалечено присъствена форма, чрез виртуална класна стая, а връзката с преподавателя е на живо. Курсистите разполагат с денонощен достъп до курса и учебните материали.

Запишете се в обучението от тук! Първата, въвеждаща част е безплатна.