Tenda О6 – решение за безжично свързване на открито

Point to Point CPE устройството използва 11AC технология и гигабитов Ethernet
(снимка: Tenda)

Производителят на мрежово оборудване Tenda Technology обяви локална наличност на своя продукт О6 за българския пазар. Устройството представлява 5GHz 433Mbps Point to Point CPE, предназначен за WISP CPE приложения и безжични мрежови решения за видеонаблюдение и предаване на данни.

Tenda O6 разполага с външен усилвател на мощността и вградена 16dBi насочена антена, за да осигури ефективен начин за улавяне на сигнала, като го поддържа стабилен в обхвата на безжичната мрежова връзка до 10 километра.

Point to Point CPE устройството използва 11AC технология и гигабитов Ethernet порт за повишаване на производителността на безжичната връзка, тъй като е специално проектирано за сценарии на приложение с отдалечени точки на достъп с голям обсег на открито.

O6 се предлага с превключвател за работен режим с избор съответно между AP или режим станция без необходимост от влизане в уеб потребителския интерфейс. При наличие на две устройства, когато едното работи в режим AP, а другото в режим на станция (клиент), може да се осъществи свързване на двете устройства с едно натискане на бутона Bridge/RST.

O6 е специално проектирано за сценарии на приложение с отдалечени точки на достъп
(снимка: Tenda)

Tenda O6 разполага с 3 сигнални светодиодни индикатора за текущата сила на сигнала, която се получава от свързаното устройство, и е оборудвано с антенна система с метален рефлектор, за да осигури оптимално качество на предаване на данни.

Вградената IP64 защита и 6kV мълниезащита позволяват работа при различни метеорологични условия като слънце, дъжд, вятър, сняг или високи/ниски температури.

Устройството се предлага и с централизиран софтуер за управление, който помага на потребителите лесно да контролират всички устройства в мрежата си от един компютър – CPE Assistant. Възможните приложения на устройството включват отдалечено безжично свързване, WISP (клиент+рутер) режим, P2MP връзка и др.

Моделът O6 вече е наличен в България и се предлага от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 115 лв. с включен ДДС и 24 месеца гаранционен период.

Коментар