Xiaomi иска да покори пазара на смартфони в Европа

Леи Джун има план да направи Xiaomi номер едно доставчик на смартфони в Европа
(снимка: Xiaomi)

Леи Джун, председател и главен изпълнителен директор на Xiaomi, заяви амбициите на китайската компания да стане номер едно доставчик на смартфони в Европа. Това стана на проведената днес пресконференция за разработчици.

CEO-то цитира наскоро публикувани данни от IDC, според които през третото тримесечие на годината Xiaomi попада в челната тройка на доставчиците на смартфони в глобален мащаб, предаде IT Home.

Леи Джун вярва, че зад този успех на управляваната от него компания стои технологията. Инвестициите в научноизследователска и развойна дейност на Xiaomi се увеличават всяка година и целта на компанията е да оглави европейския пазар на смартфони през следващите няколко години.

По данни на IDC и Canalys за третото тримесечие, Xiaomi изпреварва Apple в доставките на смартфони и заема трето място на световния пазар с дял от 13,1%. Леи Джун обяви, че Xiaomi ще продължи да увеличава инвестициите в научноизследователска и развойна дейност.

Понастоящем компанията има повече от 10 хиляди специалисти, ангажирани с R&D, и планира да наеме още 5000 инженери през 2021 г. в ключови области като технологии за изображения, бързо зареждане, безжично зареждане, AI и гласово взаимодействие, 5G, 6G, големи данни, облачни услуги и др.

Xiaomi се придържа към три принципа в развитието си: първо, да покори китайския регион и да насърчи по-нататъшното развитие на целия китайски бизнес; второ, да се класира на първо място в Европа през следващите няколко години, за да докаже, че може да постигне успех в глобализацията и в развитите страни; и трето, да прилага локализация в глобализацията.

Коментар