Huawei получи неочаквана подкрепа от конкурент

Забраната на Huawei в Швеция е грешка, според CEO-то на Ericsson – Бьоре Екхолм
(снимка: Huawei)

Huawei намери неочакван съюзник в лицето на конкурент в 5G мрежите. Китайската компания бе подкрепена от шефа на Ercisson – шведския производител на телеком оборудване, който е най-отявленият съперник на Huawei на 5G пазара.

Неволите на Huawei далеч не са приключили, но китайският технологичен гигант изненадващо получи подкрепа от главния изпълнителен директор на Ericsson. Бьоре Екхолм се обяви против забраната за ползване на оборудване на Huawei в неговата страна.

В интервю за Файненшъл таймс мениджърът коментира, че подобна забрана ще навреди на конкуренцията. Той смята, че конкуренцията подобрява компаниите. „Това може да бъде болезнено в краткосрочен план, но в дългосрочен план ни насърчава да бъдем по-иновативни и да произвеждаме по-добри продукти за нашите клиенти”, казва Бьоре.

Миналия месец Швеция забрани Huawei, поради „широко събиране на разузнавателни данни и кражба на технологии” от китайската компания. Забраната означава, че шведските оператори не могат да използват технологията и продуктите на Huawei (а също и на ZTE) за своите 5G мрежи. Освен това до 2025 г. трябва да се откажат от китайските технологии в съществуващата си инфраструктура.

В същото време Бьоре Екхолм настоява, че Европа трябва да се съсредоточи върху въвеждането на 5G мрежите възможно най-скоро, за да не се окаже в догонваща роля, както се случи с 4G технологиите.

Коментари по темата: „Huawei получи неочаквана подкрепа от конкурент”

добавете коментар...

  1. ха

    Това подкрепа ли го наричате? Защо в Китай не само не забраняват Ericsson, а и имат много клиенти? Ами повече от ясно е защо – така Huawei винаги ще е в час с технологиите на Ericsson, както и това какви проблеми създават. Така нейният продукт може да гони и изпреварва по качество този на Ericsson. Обратната възможност Ericsson я загубиха, заради глупавите си сънародници…

Коментар