Acronis придоби израелска компания за сигурност

Ръководена от Сергей Белоусов, Acronis следва стратегия за ускорен растеж
(снимка: Acronis)

Доставчикът на решения за киберзащита Acronis обяви, че придобива CyberLynx, консултантска компания за киберсигурност, базирана в Израел и с офиси с Англия, Швейцария и Люксембург. Стойността на сделката не се съобщава.

CyberLynx предлага одити за сигурността, тестове за проникване и собствени решения за обучение на клиенти по цял свят. Acronis ще интегрира CyberLynx в своя пакет от услуги, разширявайки обученията и наличните си предложения за киберзащита.

Въз основа на опита на CyberLynx за симулация и анализ на заплахи, Acronis може по-добре да подпомага доставчиците на управлявани услуги, тъй като те защитават своите клиенти и служат като „последно ниво на защита” срещу най-новите заплахи.

„Добавянето на CyberLynx към нашето портфолио помага на Acronis да предоставя услуги за оценка на сигурността на нашите партньори, като им дава възможност да подобрят защитата на своите клиенти,” каза Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis.

Следвайки стратегия за ускорен растеж, Acronis планира още придобивания, които допълнително ще подобрят решенията на компанията с нови технологии и възможности, насочени към Петте вектора на киберзащитата – решаване на безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (SAPAS) предизвикателства, пред които са изправени днешните данни, приложения и системи.

Коментар