ZookaWare – елиминира спайуер и подобрява сигурността

ZookaWare сканира и оптимизира работата на Windows системите
(екранна снимка: ZookaWare)

ZookaWare е лека програма, предназначена да подобри сигурността на компютъра, като премахва шпионски софтуер, непотребни файлове, тракери и бисквитки. След изтриване на тези нежелани файлове и програми веднага ще забележите подобрение на производителността на система.

Приложението има изчистен интерфейс и разполага с табло за управление, където може да прегледате общия брой почиствания, извършени за даден период. Идеята на този инструмент е да предложи на потребителите просто решение за изтриване на нежелани програми, шпионски софтуер и остарели данни, които водят до забавяне на компютъра и може би до множество съобщения за грешки.

Разработчикът на приложението актуализира базата си с шпионски софтуер с 4000 нови програми от типа спайуер дневно. Следователно има голяма вероятност дори най-новият тип шпионски програми да бъдат открити и изтрити от системата.

ZookaWare включва раздел Optimizer, където може да преглеждате списък с програми и записи в регистри, които вече не са необходими. Налична е също опция за премахване на остарелите данни както наведнъж, така и поотделно. Ако случайно сте изтрили нещо погрешно, то може да бъде намерено в списъка и да се възстанови. Като алтернатива, ако не сте сигурни, че искате да премахнете даден файл, може просто да го деактивирате.

В заключение, ZookaWare e олекотено приложение, което може да е от полза в усилията за подобряване на поверителността и производителността на компютрите под Windows.

Даунлоуд: ZookaWare

Коментар