AMD ще продължи да расте, вярва Лиза Су

Лиза Су не вижда пречки за по-нататъшен ръст в пазарния дял на AMD
(снимка: AMD)

Няма ограничения за по-нататъшното увеличаване на пазарния дял на AMD, заяви главният изпълнителен директор на компанията за процесори и графика – д-р Лиза Су на конференция, организирана от Credit Suisse.

Според нея, AMD укрепва пазарните си позиции вече няколко поредни тримесечия и тази тенденция ще остане актуална с появата на процесорите с микроархитектура Zen 3 в нови сегменти.

Към момента няма изкуствени ограничения, които могат да възпрепятстват по-нататъшния ръст на пазарния дял на AMD в потребителския сегмент, уверена е Лиза Су. Дори ако пазарът на компютри претърпи известна корекция след подема при лаптопите, предизвикан от пандемията, AMD пак ще може да увеличи своя дял, подчерта CEO-то.

Що се отнася до сървърните процесори, Лиза Су потвърди дългогодишната теза, че компанията може да поднови рекордно високия си пазарен дял при сървърите от 26%, регистриран в ерата на Opteron.

Сега, според шефката на AMD, компанията предлага много по-силни продукти, така че може да се очаква пазарният ѝ дял в сървърния сегмент да надхвърли 26%. Лиза Су не прогнозира кога това ще се случи.

Коментари по темата: „AMD ще продължи да расте, вярва Лиза Су”

добавете коментар...

  1. Станислав

    Имат поне 2 години да са без конкуренция, поне от техническа гледна точка.

Коментар