Обучение по Game Development започва на 7 декември в Нет Ит

Бурното развитие на гейминг индустрията води до глад за специалисти в сектора
(снимка: CC0 Public Domain)

Видеоигрите заемат огромен дял от сектора на новите технологии. По последни данни, пазарът на игри ще достигне 159,3 милиарда долара през 2020 г., което е значително увеличение – с 9,3% спрямо 2019 г. Нарастването от 2016 г. досега е 76,8%. Все по- достъпните технологии и разширяващият се възрастов диапазон на потребителите създават много добри условия за още по-стръмно развитие на гейм индустрията. Според прогнозите, че тя ще достигне 200 милиарда долара до 2023 г., а този темп на нарастване води до глад за специалисти в сектора.

Ако искате да станете разработчик на игри, можете да изберете Софтуерната академия към лицензиран учебен център Нет Ит, която е една от малкото учебни институции в страната, предлагащи професионално обучение по Game Development. Следващото такова обучение ще стартира на 7 декември 2020 г. и ще се провежда онлайн на живо във виртуална класна стая.

Курсът протича в два семестъра, което е около една календарна година. По време на обучението курсистите разработват 2D, 3D и игри с добавена реалност. Също така получават солидни знания и умения в гейм дизайна, а накрая се научават и как да разпространят готовите си игри на пазара.

Обучението е изцяло с практическа насоченост и подготвя курсистите за работа с най-развитата и добре поддържана платформа за създаване на компютърни игри – UNITY. Тя дава неограничени възможности за създаване на 2D и 3D игри и улеснява изключително гейм разработчиците.

След завършване на обучението участниците ще имат всички нужни умения, за да създават свои собствени игри – от идеята до готов, работещ продукт. Освен това курсистите получават Удостоверение с издател МОН и Сертификат на английски език от Софтуерната академия. Дипломата от МОН се издава след успешно преминаване на държавен изпит и е валидна в целия Европейски съюз.

Можете да сбъднете мечтата си да създадете собствена компютърна игра, като се запишете в професионалното обучение по Game Development в Software Academy към Нет Ит от тук. Консултантите на академията отговорят на възникнали въпроси на телефон 0700 16 004.