Стартира безплатна платформа за обучение по програмиране

Геймифицирана платформа с безплатни онлайн курсове ще обучава по програмиране
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова онлайн платформа предлага безплатно обучение по програмиране. Над 600 ентусиасти са кандидатствали за първото обучение по разработка на игри в Booost, което стартира днес.

Одобрените за Booost получават достъп до платформа с онлайн курсове с практически уроци и задачи за разработка на игри. След придобиване на ключови познания в програмирането, т.нар. „бууустъри” ще могат да се включат и в трака за разработване на уеб-базирани приложения.

Участниците в програмата сами определят с какво темпо да учат, а материалите са подбрани и написани от софтуерни разработчици с дългогодишен и разнообразен опит в ИТ сферата в България, уточниха от Booost.

Цялата платформа е геймифицирана – трупат се точки, има постижения и награди, а най-добрите „бууустъри” са представени в ранглиста. Част от това обучение са и онлайн събитията, по време на които курсистите ще могат да приложат знанията си на практика, спрямо показаното от специалистите.

Екипът на Booost ще дава подробна обратна връзка към решенията на задачите на обучаващите се. Обучението е разделено на периоди, наричани още „генерации”, трае 3 месеца и е разделено на 3 основни модула с различни нива на сложност – „фази”.

Целта на програмата е да подготви силни ИТ кадри и да направи достъпна работата им в индустрията, поясниха от Booost. Курсистите, завършили програмата с най-високи резултати, ще имат възможност да получат работни оферти от ИТ компании в България, твърдят разработчиците на платформата.

Коментари по темата: „Стартира безплатна платформа за обучение по програмиране”

добавете коментар...

  1. ха

    Аз имам желание все повече хора да научат добре програмиране, но все не откривам места където това да се прави както трябва. Иначе аз съм на “ти” с програмирането и затова записах “науча” в предното мнение в кавички.

  2. :)

    До ха: Значи програмирането не е твоето нещо. Проекта няма значение ако имаш желание.

  3. ха

    Не е лошо да се експериментира с нови начини, но някак и този подход не ме грабна. Откога търся място да “науча” програмиране, но все ужасно скучно изглежда (този проект не е изключение).

Коментар