Бил Гейтс се ваксинира, чувства се страхотно

“Едно от предимствата на 65-годишната възраст е, че отговарям на условията за ваксиниране срещу COVID-19”, заяви Бил Гейтс в социалната мрежа Twitter
(снимка: Bill Gates / Twitter)

Бил Гейтс, един от създателите на Microsoft, акционер в компанията и обществен деятел, съобщи с публикация в Twitter, че се е ваксинирал срещу COVID-19 и се чувства отлично.

В края на миналата година Гейтс призова американците да носят маски, докато чакат ваксините, и да продължат да практикуват социално дистанциране. Той заяви също така, че всички ваксини в процес на разработка ще работят добре.

65-годишният Бил Гейтс е сред най-активните защитници на научната превенция срещу епидемиите. Семейната фондация „Бил и Мелинда Гейтс” отпусна стотици милиони долари за ускоряване на разработването и разпространението на нови инструменти за изследване на коронавируса, тестване на лекарства и ваксини.

„Едно от предимствата на 65-годишната възраст е, че отговарям на условията за ваксина срещу COVID-19. Получих първата си доза тази седмица и се чувствам страхотно. Благодаря на всички учени, участници в изпитанията, регулатори и здравни работници от първа линия, които ни доведоха дотук”, написа Бил Гейтс в Twitter.

Програмата за ранна ваксинация в САЩ е насочена първо към медицинския персонал и групите от хора, които живеят в условия на дългосрочни грижи, включително в старческите домове. На второ място се ваксинират хората на възраст над 75 години, а след тях идва ред на хората над 65 години.

Коментари по темата: „Бил Гейтс се ваксинира, чувства се страхотно”

добавете коментар...

  1. Бейб

    Не ми харесва ,че пропусна една благодарност…
    По статистика на наши/еко мониторинг / около …..десетки хиляди горили и др. животни са полозвани за зараза и тестове за ваксини.
    Вчера се вдигна “ура” за първата оздравяла заразена горила….
    И така – до следващия щам.
    Мразя всичко това, подло е.

  2. Anonymous

    Не мога да го позная кой с тази маска?

  3. ха

    Бил Гейтс най-накрая се ваксинира и чипира едновременно, разбира се. Вече може да е спокоен, че Бил Гейтс ще може да следи къде се намира и самия Бил Гейтс. То с напредването на възрастта и изглупяването подобна възможност не е за изпускане…

  4. Симо

    Билито отдавна не е на тази планета, какво ваксиниране кви 5 долара

  5. Anonymous

    СЗО и Дростен препоръчват Ct от 45 цикъла, а в момента се съобщава, че немските здравни служители го правят. Не е изненада, че с увеличаването на броя на тестовете в началото на зимния грипен сезон, броят на „положителните“ резултати от PCR в Германия и други страни се увеличава драстично. Както отбелязват критиците, ако здравните власти посочат максимум 35 цикъла, броят на положителните коронавирусни тестове ще бъде само под 3% от настоящия брой! Те отбелязват, че „аналитичният резултат със стойност на Ct 45 е абсолютно безсмислен от научна и диагностична гледна точка (разумна стойност на Ct не трябва да надвишава 30). Всичко това трябва да бъде много ясно съобщено на обществеността.

    Сериозна грешка е, че в статията на Корман-Дростен не се споменава максималната стойност на Ct, при която пробата може еднозначно да се счита за положителна или отрицателна, като резултат от теста. Към днешна дата този важен праг на цикъла също не е посочен в последващите документи. Авторите добавят: „Фактът, че тези PCR продукти не са валидирани на молекулярно ниво е друга поразителна грешка в протокола. Тази грешка прави всеки тест, базиран на него, безполезен като специален диагностичен инструмент за идентифициране на вируса SARS-CoV-2. ”

    Казано с прости думи, цялата конструкция на Фондацията на Гейтс, правителството на Меркел и СЗО, както и аргументите за задължителни непроверени ваксини, са де факто базирани на резултатите от PCR теста за коронавирус, който не струва и стотинка. Тестът на Дростен и СЗО е повече или по-малко научна глупост.

Коментар