Бил Гейтс: Карантината трябва да е 6-10 седмици

Бил Гейтс смята, че ефективният период на карантината срещу коронавирус е от 6 до 10 седмици
(снимка: Bil Gates / Twitter)

Съоснователят и дългогодишен лидер на Microsoft Бил Гейтс се е посветил в последните години на хуманитарни въпроси. Благотворителната фондация, основана от него и съпругата му Мелинда, вече подкрепи проекта за създаване на бързи тестове за откриване на коронавирус.

Наскоро Бил Гейтс сподели някои свои виждания за пандемията от коронавирус в дискусия в популярния портал Reddit. Според него, най-напредналите икономики ще могат да контролират разпространението на коронавирусната инфекция COVID-19, след като поддържат карантината за период от шест до десет седмици!

Той препоръчва интензивни тестове на населението за признаци на инфекцията, последвани от изолиране на заразените. След период от 6 до 10 седмици карантината може да бъде премахната.

Безпокойство пораждат не толкова икономическите последици от пандемията, колкото липсата на възможности в много страни със слаба икономика и слаборазвити системи на здравеопазване за ефективно овладяване на разпространението на инфекцията.В някои държави може просто да не достигат места в болниците за изолиране и лечение на заразени граждани, предупреди Бил Гейтс.

Миналата година в подобна сесия в Reddit милиардерът спомена пандемията като една от основните заплахи за човешкото общество на този етап от неговото развитие. Бил Гейтс коментира, че способността на хората да се движат по света в съвременните условия допринася за по-бързото разпространение на инфекциите, отколкото през миналия век.

Коментари по темата: „Бил Гейтс: Карантината трябва да е 6-10 седмици”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Кучето е разногледо, защото гледа как господарят му казва добър ден и гледа навън дали има слънце.

  2. Anonymous

    Кучето що е разногледо ?

  3. Anonymous

    Тоя е брата на проф.Констанвсичков.

Коментар