Коронавирусът спря тестовете на самоуправляеми автомобили

Безпилотните коли все още се нуждаят от помощен водач в хода на изпитанията
(снимка: Waimo)

Компаниите за самоуправляеми автомобили, включително Waymo, Cruise и Uber, спряха тестовете на своите превозни средства, като се присъединиха към общите усилия за забавяне на разпространението на коронавируса, съобщи Ройтерс.

Изглежда, че самата идея за безпилотно превозно средство е в пълно съответствие с настоящите мерки за сигурност, но технологията все още е във фаза на тестване и няма как да отпаднат помощните водачи, които гарантират сигурността.

Waymo, част от Alphabet Holding, обяви вчера, че временно преустановява работата на услугата за самоуправляемо такси във Финикс. Според компанията, тази мярка се прилага само за автомобили с помощен водач, докато напълно автоматизираните изпитания ще продължат.

Освен това Waymo преустановява изпитанията в Калифорния, където 65 компании имат активни разрешения за тестване за самоуправляеми автомобили с помощни водачи.

Cruise, подразделение на General Motors, заяви, че прекратява работа и затваря всички свои обекти в Сан Франциско за три седмици. Тестовите оператори ще получат пълно заплащане за дните, в които няма да работят.

Argo, подразделение на Ford Motor, също съобщи, че спира тестовете на самоуправляващи се превозни средства, като добави, че не усеща значителен негативен ефект от разпространението на коронавируса.

Компанията Pony.ai, подкрепяна от Toyota, заяви, че е спряла услугата си роботакси във Фремонт и Ървайн, Калифорния, за три седмици. Тестването на автомобили със самостоятелно управление в китайските градове Пекин и Гуанджоу ще продължи.

Uber Technologies информира, че временно ще спре тестването на самоуправляващи се превозни средства, поради пандемията от коронавирус.

Коментари по темата: „Коронавирусът спря тестовете на самоуправляеми автомобили”

добавете коментар...

  1. Stoyan

    По-бързо да ги пускат в употреба,че маймуните зад воланите се изпотрепаха!

Коментар