COVID-19 ще принуди бизнеса да преосмисли как работи

Автоматизацията на производството се очертава като дългосрочен ефект от пандемията
 (снимка: CC0 Public Domain)

Пандемията от коронавирус COVID-19 ще принуди компаниите по света радикално да преосмислят начина, по който работят, и да възприемат курс към технологични инвестиции, сочи нов анализ на ABI Research.

Анализаторите очертават вероятните краткосрочни и дългосрочни въздействия, които глобалната пандемия ще окаже върху технологиите и пазарите в новата си бяла книга. Докладът съдържа също препоръки за овладяване на бурята и стратегии, които могат да помогнат на компаниите да се възстановят и да просперират, след като пандемията отшуми.

За да настъпи промяната, компаниите трябва да бъдат стимулирани до степен, в която не могат да направят нищо друго освен да вземат смели решения, за да оцелеят. COVID-19 е стимул именно от такава величина, коментира ABI Research.

Смелите решения и технологичните инвестиции могат да доведат до дългосрочни резултати като:

  • По-съгласуван и широкоразпространен преход към автоматизирано производство;
  • Повишено използване на автономни превозни средства за материалите и стоките;
  • По-интегрирана, разнообразна и координирана верига на доставки;
  • Инвестиции в интелигентни градове за подкрепа на устойчивостта на общността;
  • Преминаване към виртуални работни пространства и практики.

Преди да се усети това потенциално дългосрочно въздействие, ще има някои сериозни краткосрочни последици. Свиването на потребителските разходи, прекъсването на веригите за доставки и намалената наличност на компоненти ще създадат „бурно море за всички лодки”, казват от ABI.

В краткосрочен план перспективата за инвестиции в модернизация ще се влоши, тъй като инстинктите за оцеляване надделяват над стремежа към просперитет, очакват анализаторите.

Коментари по темата: „COVID-19 ще принуди бизнеса да преосмисли как работи”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Нека и за много по-реални неща да се преосмислят като дистанционна работа, домашни офиси.

    Това ще се отрази положително не само на здравето на хората, а и на екологията и чистия въздух, когато хората чиито професии позволяват напълно дистанционно да работят и да не пътуват на работа с нито с личен нито с градски транспорт.

Коментар