Върховата карта за 4К игри Radeon RX 6900 XT е на пазара

Radeon RX 6900 XT най-бързата графична карта в историята на AMD
(снимка: AMD)

AMD пусна на пазара най-бързата си графична карта до момента – Radeon RX 6900 XT. Тя е проектирана за ентусиасти и геймъри, на които ще предложи висока производителност в 4К игрите и овърклок възможности.

Базирана на новаторската гейминг архитектура RDNA 2 на AMD и с множество функции за увеличаване на производителността, Radeon RX 6900 XT е върховата  графична карта за игри с 4К резолюция, с 80 усъвършенствани изчислителни единици, 16 GB GDDR6 видеопамет и тактови честоти над 2,8 GHz.

Основни характеристики на Radeon RX 6900 XT:

• AMD RDNA 2 гейминг архитектура: Предлага многобройни предимства за геймърите, вкл. двойно по-висока обща производителност и 54% по-добра производителност на ват в сравнение с RDNA архитектурата от първо поколение със 7-нм процес.

• Smart Access Memory (SAM): При комбиниране на графични карти от серия Radeon RX 6000 с процесори Ryzen 5000 и дънни платки AMD B550 или X570, SAM позволява на процесорите Ryzen директен достъп до високоскоростна графична памет GDDR6, ускоряване на процесорната обработка и повишаване на производителността в избрани заглавия.

• AMD Infinity Cache: Кеш за данни от последно ниво, подходящ за 4K и 1440p игри с най-високо ниво на детайлност. 128 MB кеш памет на кристала драстично намалява латентността и консумацията на енергия.

• DirectX Raytracing (DXR): Добавяйки Ray Accelerator енджин към всяка изчислителна единица, графичните карти, базирани на RDNA 2, са оптимизирани да осигурят осветление в реално време, реализъм на сенките и отраженията с DXR. В комбинация с AMD FidelityFX, която позволява хибридно рендериране, разработчиците могат да съчетаят растеризирани и рейтрейсинг ефекти.

Графичната карта Radeon RX 6900 XT е достъпна на пазара от днес в световните търговски вериги и на сайта AMD.com на крайна потребителска цена от 999 щатски долара (цени в САЩ).

Коментари по темата: „Върховата карта за 4К игри Radeon RX 6900 XT е на пазара”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Соленичка

Коментар