4 години ъпдейти за Android смартфоните със Snapdragon

Притежателите на Android смартфони ще могат да разчитат на разширена поддръжка
(снимка: CC0 Public Domain)

Добра новина за притежателите на Android смартфони дойде от Google и Qualcomm. Двете компании се споразумяха да осигурят 4 години актуализации на бъдещите устройства със Snapdragon SoC и поддръжка на Project Treble.

Първата SoC (система на чип) с гарантирани актуализации на сигурността на Android в продължение на четири години ще бъде Snapdragon 888. Съответно, притежателите на Android смартфони с този чип, които ще излязат на пазара през 2021 г., могат да разчитат на разширена поддръжка, съобщи Android Police.

Това е една година повече, отколкото е наличната в момента поддръжка за платформите от серията Snapdragon 800. Но четиригодишната поддръжка ще бъде достъпна и за по-евтини смартфони, базирани на всички нови чипове Snapdragon след модела 888, и с операционна система Android 11.

Разбира се, дали потребителите ще получат разширената поддръжка зависи и от волята на производителите на смартфони. Новите Snapdragon чипове на Qualcomm и партньорството на компанията с Google ще осигурят такава възможност.

Коментари по темата: „4 години ъпдейти за Android смартфоните със Snapdragon”

добавете коментар...

  1. Разум

    До Владо

    В огромна заблуда си за Apple те не проектират абсолютно нищо друго освен дизайна на кутийските и остарялата си операционна система. Всички компоненти от разните чипове, процесори, сензори екранни модули и т.н. ги поръчват готови от други фирми производители.

  2. Alf

    Номера е да”съберат”парите на хората нали затова са”богати”.Всеки месец излиза нов”модел”и нова”платформа”.Да са живи и здрави БАЛЪЦИТЕ…

  3. Kuzmanovv

    Най-вероятно това ще е поредният кьорфишек. Всички процесори “след …”, АКО(!) производителят е съгласен (а той НЕ Е) и т.н. и т.н. Как ще накараш след 4 години Xiaomi да пригоди Android 15/16 за петгодишният ти телефон, купен за 300/400 лева? Глупости на търкалета …

  4. Иво

    И тези актуализации при Apple освен да спъват по-старите модели какво друго даваха ?Ако е сигурност,то вече видяхме как се хакват за 10 секунди.

  5. Владо

    Огромната разлика е, че Apple сам проектира и произвежда чиповете в устройствата си. Nexus и Pixel устройства на Google също се поддържат повече в годините.

  6. ха

    Бизнесът със смартфони яко издиша. Не може вече да се привлича с функционалност, че за това да привличаме с … поправяне на грешки, ама за период от време. При това почти гарантирано след четвъртата година ще са си останали още такива…

  7. бати кефа

    „Добра новина за притежателите на Android смартфони…“
    „…актуализации на бъдещите устройства…“

  8. Apple$

    Междувременно iO$ се актуализира от десетилетия, за какви 4 години с флагмански $oC-ве се лигавят тия ашлаци

Коментар