Intel търсела нов изпълнителен директор

Трима мениджъри вече се разглеждат като потенциални кандидати за CEO на Intel
(снимка: CC0 Public Domain)

Чипмейкърът Intel може да има нов шеф в близките месеци, според източник, запознат отблизо с делата на компанията и разместванията на пластовете в ИТ индустрията.

За предстояща рокада на върха в Intel говори Чарли Демерджиян, основател на уебсайта SemiAccurate. Откакто работеше в легендарния The Inquirer, той си създаде солидни бизнес връзки и разполага с ексклузивна информация. Любопитно резюме от негова реч на конференцията Susquehanna, което вещае промени в Intel, се появи във форума Reddit.

Най-интригуващото разкритие е намерението на Intel да замени главния си изпълнителен директор през първото тримесечие на 2021 г. Боб Суон зае поста CEO на компанията след напускането на Браян Крзанич по етични съображения. Дълго време Intel се опитваше да намери по-подходящ кандидат, но в крайна сметка избра Суон, който през онези години беше финансов директор на компанията.

След признанието на Суон през юли т.г. за проблеми със 7-нм технология и необходимостта от включване на външни изпълнители в производството на чипове, акциите на компанията паднаха и повече не се върнаха на предишното си ниво.

Нещо повече, проблемите около Intel нарастват и е малко вероятно ситуацията да се развие в полза на Суон. Твърди се, че вече са избрани трима кандидати за негови заместници. Очаква се бордът на Intel да вземе важното кадрово решение през първото тримесечие на 2021 г.

Коментари по темата: „Intel търсела нов изпълнителен директор”

добавете коментар...

  1. :)

    Тея се сетиха, че нещо не е наред и вече са в догонваща позиция при голяма част от процесорите.

  2. Anonymous

    Intel в крайна сметка избра Суон, който през онези години беше финансов директор на компанията.

    Счетоводител в нм развой ?

Коментар