Apple се претовари от активации на iPhone и Watch

Много потребители на Apple изпитаха затруднения при активиране на новите си устройсва
(снимка: CC0 Public Domain)

Ако сте купили нов iPhone или друго устройство на Apple и имате проблем с активирането, не сте единствени. Според отзиви на потребители, много хора по света изпитват същите затруднения по време на Коледа.

Изглежда сървърите на Apple не можеха да издържат на огромния брой от активирания на нови устройства, става ясно от отзиви във форумите. По Коледа много хора намериха под елхата нови епълски продукти, вкл. iPhone, iPad, MacBook или Watch, започнаха да ги активират и се сблъскаха с проблем. Сървърите на Apple ID се претовариха, в резултат на което мнозина не успяха да активират своите устройства, съобщи My Drives.

От страницата за наблюдение на работата на услугата на Apple може да се види, че са налице проблеми, свързани с акаунтите в iCloud и влизането в услугата. Netizen BeatCrazy казва във форума, че това може да е свързано с претоварването на сървъра за активиране на Apple по Коледа, но въздействието на този инцидент върху потребителското изживяване е доста лошо.

По време на настройката потребителите могат да проверят своя Apple ID, но в повечето случаи се натъкват на проблем, при който устройството „замръзва” във фазата на проверка. Проблемът се проявява не само при регистрация на нов акаунт, но и в случай, че потребителят прехвърля съществуващия си Apple акаунт на ново устройство.

BeatCrazy, например, купува смарт часовници Apple Watch SE +, които поддържат клетъчни мобилни мрежи, за двете си деца и стартира семейното споделяне. Но въпреки че всеки от семейството има често използван Apple ID на iPad, процесът на активиране по Коледа е доста проблемен и се появява съобщение „неуспешно потвърждаване”.

Освен това някои потребители съобщават, че новозакупеният им iPhone 12 не може да бъде активиран, което също е свързано със сървърите на Apple. От компанията казват, че всеки потребител може да пропусне пиковия период и да активира устройството си по-късно.

Според отзиви във форумите, сървърите на Apple постепенно възстановяват нормалната си работа и проблемите вече са по-рядко срещани.

Коментари по темата: „Apple се претовари от активации на iPhone и Watch”

добавете коментар...

  1. ха

    При цена от $400 за най-евтиния си модел Apple отдавна не е компанията със супер скъпите устройства…Има много Андроид устройства с много по-висока цена. Ама феновете на Apple едно си знаят, едно си баят.

  2. Бони

    Андроидчета хейтъри мечтаете за айфони ама не ви се плаща . После apple не биле хубави . Хаха хубави са ама не са ви по джоба защото се плащааааа. Кеф цена няма хора .

  3. Боби

    Така е аппле продава с милиони устройства. Активацията е сложна свързана със защита . А вие андроидите няка кой да активира милиони устройства в рамките на няколко дни а и защитата е слаба при андроид и телефоните се набъкват с вируси мн лесно отколкото аппле.

  4. ха

    haha за каква простотия говориш? Това е епизод от комедийния сериал “Всички обичат Apple”. Аз лично харесвам оригиналния вариант, но той вече явно е демоде…

  5. haha

    лелеее, ама каква беше тази маркетингова простотия??? Любимото ми е “…въпреки че всеки от семейството има често използван Apple ID…“ Какво значение има дали е често или рядко използван, не разбрах 😀

  6. (с:

    ужасТ, Apple за пореден път са на ръба на фалит и са напълно нерелевантни …

Коментар