Биткойн се устреми към 30 000 долара

Притежателите на биткойни могат да са особено доволни от инвестицията си
(снимка: CC0 Public Domain)

Биткойн „отпразнува” новата 2021 година с поредно покачване на цената си. Най-популярната криптовалута поскъпна до 29 000 долара и в момента се задържа над тази граница.

Ръстът в стойността на биткойн, който се ускори в края на 2020 година, продължи и през първия ден на 2021 г. Мнозина очакват преодоляване на психологическата граница от 30 000 долара, но това не е сигурно – в последните часове има колебания в двете посоки.

Към момента на публикуване на статията, цената на биткойн варира в диапазона от 29,08 – 29,10 долара, по данни на CoinMarketCap. За последните 7 дни водещата криптовалута е поскъпнала с над 23%.

Положителна динамика се наблюдава и при останалите криптовалути от Топ 10. Така например, Etherium добавя 20% към стойността си за една седмица, котировките на Litecoin се покачват с почти 17%, Polkadot поскъпва със 75%, Bitcoin Cash – с 17% и Cardano – с почти 19%.

Коментари по темата: „Биткойн се устреми към 30 000 долара”

добавете коментар...

  1. Българин

    Като преди 3 години. Сега балъците се хвърлят на клона, за да доберат някой плод и те. И скоро клона пак ще се счупи.

  2. Фофу

    А оня ден залеза беше червенеещ. Това беше на вятър и простинали “експертни” мозъци. И излезе вярно, за вятъра поне. Но може би пък и за мозъците …

  3. Опса

    Хм, нещата май отиват на хиперинфлация с хартиените валути? Или пък на голяма война?

Коментар