Фото-бизнесът на Olympus вече е в ръцете на JIP

OM Digital Solutions вече е независима от Olympus компания, заяви президентът Шигеми Сугимото
(снимка: OM Digital Solutions)

Olympus приключи прехвърлянето на дивизията си, ангажирана с разработване и производство на фото-технологии, към Фондацията Japan Industrial Partners (JIP), става ясно от официално съобщение.

Името Olympus вече няма да се използва за фото-техниката, произвеждана от JIP – сега тя ще се появява под марката OM Digital Solutions.

Новата компания OM Digital Solutions включва отдели за разработка и продажби, които ще бъдат разположени в централата в Токио. Производството на продукцията ще продължи в заводите, притежавани досега от Olympus и разположени във Виетнам.

С около 2000 служители по целия свят, OM Digital Solutions ще произвежда цифрови фотоапарати, сменяеми обективи, цифрови диктофони и свързани с всичко това продукти. Тя ще продължи да поддържа съществуващите потребители на продуктите на Olympus.

Фото-камерите с марката Olympus са познати на пазара от близо 85 години
(снимка: OM Digital Solutions)

Фото-технологията бе е една от основните дейности на Olympus. Първата си камера японският производител пусна през 1936 година. Сега обаче Olympus ще се съсредоточи върху производството на медицинско и научно оборудване.

Коментари по темата: „Фото-бизнесът на Olympus вече е в ръцете на JIP”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    цифрови диктофони

Коментар