Обновен Chrome скъсва с Adobe Flash Player и FTP

Голяма актуализация на Chrome идва с множество подобрения
(графика: Google)

Google пусна голяма актуализация на Chrome за всички платформи. Новата версия на най-популярния уеб браузър премахва поддръжката на Adobe Flash Player и FTP, наред с редица други подобрения.

Стабилната версия Chrome 88 е достъпна за настолни системи Windows, Linux и macOS, както и за мобилни устройства под управление на iOS и Android. Тя идва с множество иновации и прекратява поддръжката на някои технологии и платформи.

Така например, Chrome 88 вече не поддържа Mac OS X Yosemite, като изисква поне OS X 10.11 El Capitan, за да работи. Освен това браузърът вече не може да се използва като FTP клиент, тъй като не се поддържат адреси ftp://…

Разработчиците на Chrome най-накрая се отърваха от Adobe Flash Player, както и от добавката Legacy Browser Support (LBS) за поддръжка на по-стари браузъри. Подобрена е тъмната тема – тя вече се простира до лентата за превъртане на служебните страници като настройки, отметки, история, нов раздел и т.н.

Сайтовете, отваряни в Chrome, вече ще искат разрешения по по-малко досаден начин. Добавено е търсене на раздели, което улеснява работата с голям брой отворени страници.

Опростено е също така управлението на множество входни данни и пароли. Можете да влезете в уебсайт, като използвате информацията, запазена във вашия акаунт в Google, дори ако паролите не са синхронизирани в Chrome. В допълнение, паролите се анализират и системата подканва, ако трябва да бъдат заменени като недостатъчно уникални.

Chrome автоматично уведомява потребителите за наличността на актуализацията и автоматично ще я инсталира при рестартиране на браузъра. Това може да стане и ръчно от Help > About Google Chrome.

Даунлоуд: Google Chrome

Коментар