Wizz Air разширява операциите си в България

Airbus A320 ще поддържа експлоатацията на седем нови маршрута на Airbus от Бургас
(снимка: Wizz Air)

Wizz Air отваря нова сезонна база в Бургас, която е трета за авиокомпанията у нас, стана ясно на онлайн пресконференция. Там ще бъде базиран 1 самолет Airbus A320 между 10 юни и 12 септември 2021 г.

Като част от разширяването на мрежата си, превозвачът увеличава своите местни операции. Самолетът Airbus A320 ще поддържа експлоатацията на седем нови маршрута до Дортмунд, Айндховен, Киев, Ливърпул, Познан, Тел Авив и Турку с общо 200 000 места в продажба от Бургас през 2021 г.

Според представители на компанията, растящата мрежа на Wizz Air ще подкрепи българската икономика, като допринесе за развитие на местния туризъм чрез свързването на Бургас с тези дестинации и осигуряване на възможности за пътници от цяла Европа да летят директно до морския бряг на България.

„Виждаме силното търсене в цяла Европа за пътувания до красивото българско крайбрежие през летния сезон. Убеден съм, че авиокомпанията ни ще окаже положително въздействие върху икономическото развитие на България и ще подкрепи ръста на туристическата индустрия, заяви Андраш Радо, старши мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air.

Историята на Wizz Air в България стартира през 2005 г., когато излита първият полет от София до Будапеща. За последните 16 години авиокомпанията е превозила почти 19 млн. пътници до и от България.

„На летищата в Бургас и във Варна Фрапорт България прави всичко по силите си, за да се адаптира към настоящата ситуация, така че да осигури максимална защита на пътниците и служителите”, подчерта Франк Кванте, главен изпълнителен директор на Фрапорт България.

Коментар