Илон Мъск кани Путин да си чатят в iPhone приложение

Илон Мъск заяви желание да общува онлайн с президента на Русия Владимир Путин
(снимка: Joe Rogan / YouTube)

Един от най-напредналите бизнесмени на нашето време се обърна към един от най-консервативните политически лидери в света. Илон Мъск, основателят на Tesla и космическата компания SpaceX, покани руския президент Владимир Путин да разговарят в iPhone приложението Clubhouse.

На страницата си в Twitter Илон Мъск публикува две съобщения, отбелязвайки в тях официалния акаунт на Кремъл. Единият туит е на английски език, а вторият е адресиран на руски до онлайн представителството на президента Путин. Не става ясно за какво Мъск иска да говори с руския лидер.

Няма и официалната реакция от Кремъл на предложението на американския бизнесмен, но е малко вероятно Мъск да получи възможност да разговаря с ръководителя на Русия в Clubhouse, коментират руските медии.

Известно е, че Путин е един от най-консервативните световни лидери по отношение на интернет и неведнъж е отбелязвал, че не използва световната мрежа или смартфони. Социалната мрежа за гласово общуване Clubhouse е достъпна само за собственици на iPhone и то за онези, които са получили покана.

Clubhouse се появи през пролетта на 2020 г., но достигна своя пик на популярност в началото на 2021 г., когато световноизвестни личности като Илон Мъск, Джаред Лето, Опра Уинфри и други звезди започнаха да водят гласови чатове в приложението.

Феновете на знаменитостите могат да се присъединят към тяхната затворена общност и да разберат мнението им по различни въпроси. Clubhouse вече разполага със стаи за гласово общуване и клубове по интереси.

Коментар