Биткойн се опитва да преодолее $50 000

Курсът на биткойн превиши 49 000 долара в неделя сутринта
(снимка: CC0 Public Domain)

Продължава стремглавото поскъпване на биткойн. Най-популярната криптовалута превиши за кратко 49 000 долара и няма да е изненада, ако скоро преодолее психологическата граница от 50 000 долара.

Тази сутрин биткойн подобри рекорда си за всички времена, достигайки 49 166 долара, по данни на Coindesk. В момента стойността на един биткойн се колебае около ниво от 48 900 долара.

В последните два месеца най-популярната криптовалута бележи рекорд след рекорд. През изтеклата седмица поскъпването беше провокирано от новината, че Tesla е инвестирала 1,5 млрд. долара в криптовалутата и, че възнамерява да приема плащания в биткойн.

По-рано, на 8 февруари напливът от желаещи да си купят криптовалута доведе до двучасови проблеми в работата на борсата за криптовалута Binance.

Коментари по темата: „Биткойн се опитва да преодолее $50 000”

добавете коментар...

  1. ха

    Биткойн прави нещо много полезно – блокира парите на тези, които са им излишни. След време като биткойн падне на $30000 и се задържи няколко години на тези стойности тези, купили на по-високи стойности ще има да чакат дълго време…

    Биткойн е и вредна технология, защото изразходвания ток при копаенето не е оправдан по никакъв начин. Говорим за зелени технологии, а биткойн е точно обратното – хаби енергия, но без да дава нещо смислено в материален план…

Коментар