Philips 242B1G – „зелен” монитор, щадящ очите

IPS панелът осигурява пълноцветни изображения и широки ъгли на видимост
(снимка: MMD)

Новият 23,8-инчов монитор Philips 242B1G, един от най-екологичните модели в линията B, вече е достъпен на българския пазар. Проектиран за устойчива продуктивност, този монитор е насочен към загрижените за природата професионалисти.

Щадящият околната среда и очите Philips монитор постига ново ниво на пестене на енергия в допълнение към лекотата на използване и визуалния комфорт с IPS панел, който осигурява пълноцветни изображения и широки ъгли на видимост.

Новият Philips 242B1G осигурява значителна икономия на енергия, благодарение на ефективния си дизайн. Неговите функции за пестене на енергия използват подсветка с LED технология, която осигурява необходимата яркост и цветове, докато използва значително по-малко мощност. Мониторът е снабден с пакет от технологии за икономия като PowerSensor, LightSensor и хардуерен „0-вата” ключ.

PowerSensor засича присъствието или отсъствието на потребителя посредством безвредни инфрачервени сигнали и автоматично намалява яркостта на монитора, помагайки за пестене на до 80% от цената на електричеството.

Технологията LightSensor анализира околната светлина и в резултат настройва яркостта на екрана.

Регулируемата стойка на монитора осигурява желания комфорт при работа
(снимка: MMD)

Друга важна функция, която прави монитора особено ефективен за намаляване на въглеродния отпечатък, е бутонът за пълно изключване. При превключването на „0-ватовия” ключ потребителите могат напълно да изключат техния монитор от електрическата мрежа, което свежда консумацията до нула.

И това не е всичко. Истински загрижените за околната среда потребители предпочитат екологични и устойчиви материали, за да намалят ефективно своя въглероден отпечатък и да насърчават използването на преработени суровини. Philips 242B1G е създаден за тях.

Съставен от 85% рециклирани пластмаси и сертифициран по TCO Edge, Philips 242B1G е напълно лишен от вредни субстанции като живак, халоген (за да минимизира влиянието върху околната среда) и PVC/BFR.

В допълнение, всички опаковъчни материали на монитора са 100% рециклирани. Освен това моделът отговаря на основните международни стандарти като EnergyStar 8.0, EPEAT  и RoHS.

Philips 242B1G е съставен от 85% рециклирани пластмаси и напълно лишен от вредни субстанции
(снимка: MMD)

IPS панелът на Philips 242B1G е идеален за различни задачи – от фото редактиране до уеб браузване и използване на професионални приложения, където се изисква точност на цветовете и консистентна яркост. Отличава се с широки ъгли на видимост от 178/178 градуса, което е особено полезно при работа в екип.

За комфорта на потребителите, особено тези, които прекарват много часове пред монитора, моделът включва три функции за предпазване на очите, които намаляват напрежението в тях:

  • LowBlue намалява вредната синя светлина с къса дължина на вълната;
  • FlickerFree регулира яркостта и намалява трептенето за по-комфортна работа;
  • EasyRead допълва с предлагането на картина за четене на текстове „като от хартия”.

Еко-мониторът Philips 242B1G е наличен на българския пазар от февруари на препоръчителна крайна цена от 408 лв. с ДДС.

Коментари по темата: „Philips 242B1G – „зелен” монитор, щадящ очите”

добавете коментар...

  1. стораро

    за тез пари 4к 42 инча

Коментар