Финтех компания разширява с 80% екипа си у нас

„Желанието ни е до края на 2021 година да увеличим технологичния си екип с 80%, казва Десислава Тенева (вдясно), ръководител на екипа за управление на проекти
(снимка: TransferMate Global Payments)

Глобалната финтех компания TransferMate Global Payments планира да увеличи с 80% екипа си от софтуерни инженери в България. В момента отделът във Варна наброява близо 50 души, но предстои мащабно разширяване.

„Проектът, по който колегите се очаква да работят, е наистина интересен и дава възможност те да придобият ценно ноу-хау в сферата на финансите и киберсигурността”, съобщи Десислава Тенева, ръководител на екипа за управление на проекти в компанията.

В последните няколко години TransferMate Global Payments получи стратегически инвестиции от банкови институции като Wells Fargo, ING Group N.V и Barclays, което ще позволи значително разрастване на бизнеса, допълни Тенева.

„За да отговорим на бързите темпове на развитие на индустрията и компанията, разширяването на техническия ни отдел е ключово. Желанието ни е до края на 2021 година да увеличим технологичния си екип с 80%”, каза тя.

TransferMate търси специалисти в няколко направления – PHP и .NET програмисти, бизнес анализатори и „собственици на продукти” (product owner), става ясно от отворените позиции в кариерната страница на компанията.

„Идеалният кандидат освен, че трябва да има необходимите технологични компетенции, е  добре да бъде инициативен и проактивен”, коментира Саша Боянова, мениджър в TransferMate.

Макар че технологичният център e базиран във Варна, TransferMate не налага ограничения за мястото, от което могат да работят бъдещите специалисти. Според Тери Клун, основател на компанията, през последната година екипите му са доказали, че оперират успешно и дистанционно и този модел на работа ще бъде опция и след отминаване на кризата с Covid-19.

TransferMate е финансово-технологична компания (финтех) с операции в глобален мащаб. Компанията извършва парични преводи и валутен обмен, използвайки инфраструктура от международни лицензи и локални банкови сметки в различни държави.

Фирмата стартира дейността си в България преди десет години, като част от финансово-технологичната Clune Technology Group и позната до скоро на пазара като Taxback Group. Ирландският холдинг е един от големите работодатели на пазара на труда в страната ни – с над 1000 служители в България.

Коментари по темата: „Финтех компания разширява с 80% екипа си у нас”

добавете коментар...

  1. Петкан

    Като почнете с тези английски термини, които и самите автори не знаят какво означава. Искате ли аудиторията да ви разбере или копирате без да мислите?

Коментар