Apple сменя курса: започва работа по 6G

Apple няма да гледа пасивно как конкурентите я изпреварват в 6G технологиите
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова обява за работа, публикувана от Apple, показва, че компанията търси инженери и таланти, които да участват в нейните дейности по разработване на следващото поколение 6G клетъчна технология.

Ще минат години, преди да започне внедряването на шесто поколение телекомуникационни мрежи – в момента дори 5все още са новост и тепърва се разгръщат. Изглежда обаче американските компании не искат да се повтори случаят с 5G, когато Китай забележимо задмина САЩ откъм скорост на разгръщане на новата генерация мрежи.

Обявата за свободни позиции, публикувана в Блумбърг, сочи, че Apple търси хора, които да „изследват и разработват системи за безжична комуникация от следващо поколение (6G) за мрежи за радиодостъп“ и „да участват в индустриални и академични форуми, посветени на 6G технологиите“.

Компанията от Купертино също така казва, че кандидатите ще имат „уникална и полезна възможност“ да създават безжична технология от следващо поколение, която „ще има дълбоко въздействие върху бъдещите продукти на Apple“.

„В тази роля ще бъдете в центъра на авангардна изследователска група, отговорна за създаването на революционна технология за радиодостъп от следващо поколение през идното десетилетие“, гласи анонсът.

Експертите смятат, че 6G клетъчните стандарти ще бъдат въведени до 2030 г., но сега е моментът да се започнат съответните изследвания и разработки. Apple очевидно се стреми да изпревари останалите и евентуално да разработи 6G модем и други продукти, които ще се използват в нейните смартфони и джаджи.

Освен Apple, азиатските технологични гиганти Huawei и LG, както и Nokia и други компании също работят по 6G.

Коментари по темата: „Apple сменя курса: започва работа по 6G”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    В Китай вече имат няколко спътника за тестване на 6G технологии. Май след няколко години пак ще слушаме приказките на САЩ как китайското оборудване за 6G е шпионско и не трябва да купуваме от тях, а да чакаме САЩ да наваксат изоставането.

  2. (c:

    И какъв е бил курсът, че да бъде сменян?

    Apple, от няколко години имат екип, който работи по собствени комуникационни модули, допълниха го и с купуването на подразделението на Интел, което работи по комуникационни модули.

    Няма никаква промяна, продулжават все в една посока.

Коментар