Huawei: участваме в половината от глобалните 5G мрежи

Huawei ще продължи да произвежда добри продукти и решения, увери Рен Женфей
(снимка: Huawei)

Китайският доставчик Huawei е изградил над половината от общо 140 търговски 5G мрежи в света, разположени в 59 страни, заяви Райън Динг, президент на подразделението Huawei Carrier Business Group по време на предварителния брифинг за MWC Shanghai 2021.

„5G се разви по-бързо, отколкото очаквахме. Повече от 140 търговски 5G мрежи вече са внедрени в 59 държави. В Китай над 68% от смартфоните, доставени през 2020 г., са 5G телефони. Вече са на разположение над 200 5G модула и индустриални устройства, които поддържат 5G приложения в широк спектър от индустрии“, каза изпълнителният директор, цитиран от RCR Wireless News.

„2020 г. беше трудна година“, каза Динг. Въпреки това, по думите му, „Huawei подкрепи стабилната работа на над 300 мрежи в повече от 170 държави и помогна на операторите да предоставят онлайн услуги и да сведат до минимум въздействието на пандемията върху бизнеса. Работейки с Huawei, операторите привлякоха 22 милиона нови безжични широколентови потребители по целия свят. Благодарение на това хората могат лесно да получат достъп до телемедицински услуги и да работят от домовете си“, добави той.

Динг също така отбеляза, че 5G приложения са внедрени в повече от 20 индустрии, включително производство, здравеопазване, образование и логистика. „5G вече не е за раните ентусиасти, а подобрява ежедневието на всички ни. 2021 г. ще бъде първата година с широкомащабни приложения в 5G индустрията“, каза той.

Основателят и главен изпълнителен директор на Huawei Рен Женфей наскоро заяви, че е малко вероятно новата администрация на САЩ да премахне настоящите ограничения, наложени от бившия президент Доналд Тръмп.

„Мисля, че е много малко вероятно САЩ да ни премахнат от списъка на субектите [чиито продукти за 5мрежи са забранени в САЩ – б.а.]. Няма да кажа, че е невъзможно, но е изключително малко вероятно. По принцип не разглеждаме такава възможност“, каза Рен и добави, че Huawei продължава да се ангажира да произвежда добри продукти и решения.

Коментари по темата: „Huawei: участваме в половината от глобалните 5G мрежи”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    A в останалите 38 държави какво ползват ?

Коментар