Създадоха е-регистър за желаещите да се ваксинират

Електронна платформа ще подпомогне имунизацията на населението
(снимка: CC0 Public Domain)

Българите, който желаят да се ваксинират срещу Covid-19, ще могат да попълнят електронно своята заявка за предпочитана ваксина, място и час на имунизацията. За целта „Информационно обслужване” АД е разработило онлайн-базирана платформа като част от Националната здравно-информационна система.

„Със създаването на регистъра на желаещите да се ваксинират „Информационно обслужване” АД подпомага оторизираните власти в борбата с пандемията и създаването на необходимата организация за имунизацията на населението”, каза Ивайло Филипов, изпълнителен директор на компанията.

По думите му, онлайн регистърът допринася за логистичното разпределение на ваксините по ваксинационни центрове и изпълнението на Националния план за ваксиниране срещу Covid-19 в Република България.

Платформа дава възможност на всеки желаещ да избере ваксинационен център в страната, ден и час на имунизацията и да заяви предпочитана ваксина. Системата предлага интерактивна карта на България, на която са посочени всички ваксинационни центрове, както и актуален график с работното време.

Ивайло Филипов представи онлайн регистъра на желаещите да се ваксинират
(снимка: „Информационно обслужване” АД)

Всяко лице ще може да запази удобен  за него час. След завършване на регистрацията, всички, които са попълнили своите данни, ще получат потвърждение на заявката.

Електронният регистър позволява на желаещите да променят часа и мястото на имунизация, както и да откажат вече потвърдения час за поставяне на ваксина, при невъзможност да се имунизират.

Всички лица, които са записани за имунизация, ще получават напомняне за избрания час и локация чрез имейл или SMS не по-късно от 24 часа преди слота, който са избрали.

Системата позволява също така желаещите да попълнят и разпечатат декларацията за информирано съгласие, която е задължителна при поставянето на ваксина срещу Covid-19. Това спестява време при попълването на място преди самото поставяне.

Личните данни на всички записани за ваксинация са защитени и единствено оторизираните органи ще разполагат с попълнените в електронния регистър данни, увериха от „Информационно обслужване”.

Коментари по темата: „Създадоха е-регистър за желаещите да се ваксинират”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Etitsinatas an iguls

  2. Опазил Бог

    А тези които чакат втора игла, системата не ги допуска.

Коментар