Сделка на Honeywell обещава по-безопасни сгради

56% от пожарните служби са имали проблем с вътрешносградните комуникации при инциденти
(снимка: CC0 Public Domain)

Фирмата-производител на технологии за интелигентни сгради Honeywell подписа споразумение за придобиване на мажоритарен дял от Fiplex Communications – компания от Маями, която разработва комуникационни системи за вътрешносградни комуникации.

Портфолиото на Fiplex включва двупосочни усилватели (BDA), които осигуряват непрекъснато и критично вътрешно радио-покритие в „предизвикателни” среди. Технологиите са предназначени за гарантиране на безопасността на лицата, обитаващи сгради с тежки вътрешни условия, както и спасителни екипи и други видове екипи за бързо реагиране.

Придобиването ще разшири портфолиото от решения за вътрешносградна свързаност и интериорни комуникации, които Honeywell в момента предлага на своите клиенти, казват от компанията, цитирани от InbuildingTech.

„Търсим да прекроим начина, по който функционират комуникациите и свързаността в сградите. Добавянето на продуктите и софтуера на Fiplex ни позволява да преминем към създаването на следващо поколение решения за пожарозащита и безопасност, за да запазим безопасността както на обитателите в сградите, така и на екипите за бързо реагиране”, коментира Вимал Капур, президент и изпълнителен директор на Honeywell Building Technologies.

Според проучване на Международната асоциация на началниците на пожарните (IAFC) от 2017 г., проведено от „Коалиция за по-безопасни сгради”, 56% от пожарните служби са имали проблем с вътрешносградните комуникации по време на извънредна ситуация, оставяйки пожарникарите и другите спасяващи на практика в безизходица.

Вътрешносградните комуникационни системи като тези на Fiplex позволяват на реагиращите да останат свързани из цялата сграда, дори и да има лош клетъчен сигнал поради препятствия като нискоемисионно стъкло, металически енергоспестяващи облицовки или твърде плътна арматура, включително и в подземни зони като паркинги.

Коментар