Мъск на съд за „размирни” туитове

Илон Мъск често „лази по нервите” на инвеститорите в Tesla с изявления в Twitter
(снимка: Neuralink / YouTube)

Чейс Гарити, инвеститор в производителя на електромобили Tesla, е дал на съд Илон Мъск и борда на директорите на компанията заради „размирни” публикации в Twitter, които могат да причинят глоби и щети.

Според Гарити, поведението на знаменития шеф нарушава споразумението с Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), което регулира туитовете на ръководителя на Tesla.

В публикуваните данни по делото, Мъск „провокира милиарди долари евентуални глоби и щети” с туитовете си, съобщи в репортаж по темата Engadget.

Като пример се посочва публикация на Мъск от 1 май миналата година. Тогава шефът на Tesla заяви, че цената на акциите на компанията му е „неимоверно висока”.

Впоследствие това провокира 12% спад в ценните книжа на Tesla и това се случи в рамките на едва 30 минути. Към момента Tesla по никакъв начин не е коментирала това дело.

Коментари по темата: „Мъск на съд за „размирни” туитове”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Илон си е известен, че няма спирачки на устата и нвеститорите одавна са пропищели от него. Наскоро даже му назначиха говорител,само и само да не излиза директно пред камери.

    Но пък това е свободата да не си парашутист дето му спускат “опорни точки”.

Коментар