Московчанка се прости със 7 млн. рубли за лаптоп за биткойн

Биткойн манията може да струва скъпо на доверчивите хора
(снимка: CC0 Public Domain)

Интересна история за московчанка, която била измамена с почти 7 милиона рубли (над 80 хил. евро) от хитрец, обещал да ѝ продаде „лаптоп за „копаене” на биткойни”, разказва каналът Baza в Телеграм.

Жертвата на измамата е жена на име Роза, която управлява аптека. Миналото лято тя срещнала мъж, който се представял като Сергей и твърдял, че има връзки с висши държавни служители и служители на службите за сигурност.

През есента мъжът предложил на Роза да купи нежилищни помещения от града с 40% по-евтино от пазарната цена. Жената обаче не се интересувала от това предложение, разказва Baza.

По-късно измамникът ѝ предложил „специален” лаптоп с програма за копаене на биткойни. Роза се заинтересувала от този начин за печалба и през декември броила 6,7 милиона рубли на нарушителя.

След това мъжът изчезнал и спрял да отговаря на телефона си. Жената е написала жалба за измама в полицията. Престъпникът все още не е заловен.

Коментари по темата: „Московчанка се прости със 7 млн. рубли за лаптоп за биткойн”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Saevar 18/03/2021 14:06 И какво … това някакъв вид аргумент от твоя страна ли е ?? Ти лично го познаваш … ?? И защо трябва да ме интересува Киро брейка ??

  2. Saevar

    Фофу, имаш много поздрави от Киро брейка

  3. Фофу

    Точно така, ха. Всички трябва да сме еднакво бедни и мизерни прошляци. И така ще сме благодарни на партията та чак ще бием глава в пода и няма да можем да си представяме живот като независими хора.

    А ако някой надигне глава, кражбата да стане законно срество за отнемане, за да радва другите прошляци.

    Всъщност това е стара история кояро с е е разграла на ново държава у нас след 44-та.

    Ура другари.

  4. ха

    Тези 7000000 рубли са си цели 150000 лева, което не са никак малко пари!!! Така да се каже въпросната московчанка е гаден капиталист, който е бил прецакан. Така да се каже Фофу ще те разочаровам, но руснаците по-скоро се радват на случката, отколкото да ридаят какви лоши крадливи хора има в страната им…

    Страната която ти описа е СССР и отдавна вече не съществува и руснаците са наясно с това.

  5. Фофу

    А, това не може да бъде. В страната на другаря Путин всеки е високо морален, с хладен ум, чисти ръце и горещо сърце. Това е бил някой внедрен американси изедник.

Коментар