Tesla на автопилот се блъсна в полицейска кола

Ударената от Tesla полицейска кола била паркирана частично в крайната дясна лента
(снимка: Michigan State Police)

Федералните регулатори по безопасността на превозните средства в Мичиган започнаха разследване на нова катастрофа с участието на електрическа кола Tesla Model Y, която се блъсна в неподвижна полицейска кола, докато се движи в режим на автопилот.

По време на катастрофата в сряда Tesla Model Y се блъска в син седан Dodge Charger, съобщи CNBC. В този момент полицията била спряла, за да регистрира инцидент с друго превозно средство, чийто шофьор е ударил елен. Полицейската кола паркирала с включени аварийни светлини, като част от нея била в крайната дясна лента.

Длъжностни лица съобщават, че нито полицаят, нито 22-годишният водач на Tesla-та са пострадали. Според полицая, водачът твърди, че колата му се движила в режим на автопилот. Инцидентът е станал в окръг Итън, разположен на около 160 км северозападно от Детройт.

Поредният инцидент с електромобил на Tesla показа, че автопилотът е далеч от съвършенството
(снимка: Michigan State Police)

Този инцидент е поредният от цяла серия сблъсъци с участието на електрически автомобили Tesla, която предизвика критики от страна на Националната администрация по безопасност на движението по пътищата. Tesla все още не е коментирала ситуацията.