Tesla започна продажби на електромобили в биткойни

Купувачите в САЩ вече могат да плащат за Tesla в биткойни
(снимка: CC0 Public Domain)

Обещанието на Tesla да продава електромобили в биткойни вече е факт. Новината обяви шефът на компанията Илон Мъск по характерния за него начин – с кратко съобщение в социалната мрежа Twitter.

Всяка електрическа кола на Tesla вече може да бъде купена не само в долари, но и в криптовалута. Към момента това важи само за клиентите на компанията в САЩ. Биткойн плащанията ще станат достъпни по-късно и в други страни.

Така например, Tesla Model S в конфигурация Long Range с цена от 78 000 долара в момента ще струва на купувачите около 1,38 биткойни при текущия обменен курс на криптовалутата.

“Сега можете да купите Tesla в биткойни”, написа Илон Мъск в Twitter, и уточни, че компанията няма да конвертира биткойните, получени като плащане, във фиатна валута (пари, които не са обезпечени със злато и други благородни метали).

На фона на съобщението на Илон Мъск, цената на най-популярната криптовалута се увеличи с над две хиляди долара и в момента превишава 56,3 хиляди долара за един биткойн, по данни на Coindesk.

Коментари по темата: „Tesla започна продажби на електромобили в биткойни”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  Toyota: Преходът към електромобили все още е невъзможен

  Tesla e невъзможна да спечели, Верно без продажба на СО2 сертификати ще има милиарда загуби,

 2. Anonymous

  Хората на Байдън искат по-строг контрол над биткойн

  Акциите на Tesla вече са зависими от биткойн

  Излила че,

  Хората на Байдън искат по-строг контрол над биткойн_Акциите на Tesla ; Тесла : ние сме бизнеззасмени , а не шпиони.

 3. Anonymous

  Toyota: Преходът към електромобили все още е невъзможен

 4. Anonymous

  100% на ден Да беше купил call опции на Тесла през офшорка на аруба притежавана от офшорка в сингапур притежавана от офшорка в ирландия притежавана от офшорка в лихтенщайн притежавана от офшорка в панама.

 5. Anonymous

  Германските власти са разработили технология, позволяваща на инвеститорите да купуват и продават ценни книжа на блокчейна в замяна на парите на централната банка, преодолявайки разликата между два свята, които доскоро изглеждаха непримирими, съобщава Ройтерс, предаде БНР.

  Частни и публични институции по света експериментират с използването на т.нар. “технология на разпределената книга” (DLT), известна най-вече с захранването на биткойн и други криптовалути, за уреждане на сделки с официални парични средства.

  Технологията на разпределената книга се отнася до технологичната инфраструктура и протоколи, които позволяват едновременен достъп, валидиране и актуализиране на записи по неизменен начин в мрежа, разпространена в множество обекти или локации.

  Бундесбанк, която си партнира за този проект с Deutsche Börse и германската държавна агенция за дълг, заяви в сряда, че решението е първото, което позволява на тези, които продават ценни книжа в блокчейна, да получат приходите си по техните сметки в централната банка.

  Технологията може скоро да бъде разширена до цялата еврозона и много преди стартирането на цифровото евро на Европейската централна банка.

  “Участниците демонстрираха, че е възможно да се установи технологичен мост между блокчейн технологията и конвенционалните платежни системи за уреждане на плащането на ценни книжа в пари на централната банка, без да е необходимо да се създава дигитална валута на централната банка”, заяви немската централна банка Бундесбанк

 6. Anonymous

  Като плати данък печалба 55% ще му останат 45%.
  За 2 години ще е по 22% на година.

 7. Anonymous

  А трябвало да купи кошница от криптита – кардано поскъпна 1300% за 10 месеца.

 8. Anonymous

  Btc Печалба 100% ще купи два пъти повече тъщи.
  Всяко дете с по две къщи.
  Æ·Х·I и c ел.хеликоптер.

 9. Anonymous

  Тъщите в LA – продаде
  Btc – купи

  Печалба 100%

 10. Anonymous

  Мъск знае че ще станат по 5000$ и за това купува нещо което ще скача за да компенсира елките които ще спадът.

 11. Anonymous

  Tesla:
  Ние сме бизнесмени, а не шпиони

 12. Anonymous

  Хората на Байдън искат по-строг контрол над биткойн

 13. Anonymous

  Акциите на Tesla вече са зависими от биткойн

 14. Anonymous

  Прогноза: електромобилите ще поевтинеят до 5000 долара

Коментар