Работна станция се сгъва и става картина на стената

DropTop се предлага с 24-инчови монитори, които се свързват с Windows и Mac лаптопи
(снимка: Pith & Stem)

Една от многото културни промени, предизвикани от пандемията Covid-19, е нарастващият брой хора, постоянно работещи от домовете си. Английският производител на мебели Pith & Stem е решил да се възползва от тази тенденция.

Фирмата разработи и предложи на пазара сгъваема работна станция, която се прибира към стената и се превръща в картина. Така човек, който види украшението на стената, не би могъл дори да заподозре, че там има цяло работно бюро. Сгъваемото пространство е натъпкано с всичко необходимо за пълноценен работен ден в домашния офис – монитори, кабели, конектори.

Pith & Stem описва своята работна станция DropTop като напълно интегрирана и готова за включване и пускане. Тя се предлага с чифт 24-инчови Full HD монитори и USB/USB-C кабели за зареждане и свързване към Windows и Mac лаптопи. Под тези монитори има две зони за съхранение на споменатите лаптопи или други вещи.

Самият плот на бюрото е направен от дебел брезов шперплат, който може да бъде завършен или в черен или в бял „сатен”. Предната му част се разгъва надолу, за да оформи бюро с размери 120х60 см, което се държи чрез доста силни панти.

„Работата от дома идва с много екологични, социални и икономически ползи”, казва Стефан Хусану, изпълнителен директор на Pith & Stem и дизайнер на DropTop, цитиран в публикация на NewAtlas. „Но през последната година много хора не харесаха тази възможност, въпреки че някога е било тяхна мечта да работят от дома си”.

Факторите, които стоят зад това, са неудобството, липсата на правилни инструменти или удобно работно пространство и невъзможността да се намери добрият баланс между професионалния и личния живот, пояснява специалистът.

Зад тази картина на стената има цяло работно бюро с мощни компютри и големи екрани
(снимка: Pith & Stem)

„Не можем обаче да позволим това да бъде пречка за нещо, което има толкова положително въздействие върху околната среда. Ето защо създадохме домашно решение, което отговаря на всяко пространство и прави производителността забавна, удобна и стилна”, споделя Хусану.

Впечатляващи са възможностите за персонализация на DropTop. Мераклиите да имат сгъваемо бюро у дома могат да избират измежду различни дървени покрития за външните стени и работния плот, а по отношение на техниката да изберат монитори от Philips, LG и AOC.

Що се касае до картината, те могат да изберат голяма снимка, която да се постави отвън, когато бюрото е сгънато, от колекция, предложена от самия производител, или пък да изпратят собствена снимка, която да бъде отпечатана за целта.

Очаква се DropTop да се изработва в Обединеното кралство, а крайната цена ще зависи, разбира се, от степента на персонализиране, започвайки от 1 099 британски лири за базовия модел.

Коментар