WhatsApp се учи да прехвърля чатове между iPhone и Android

Нововъведение в WhatsApp ще позволи мигриране на кореспонденция между iPhone и Android
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчиците на WhatsApp най-накрая започнаха да тестват дългоочаквана функция. Много скоро месинджърът, собственост на Facebook, ще може да прехвърля кореспонденция между iPhone и Android смартфони.

Нововъведението е „част от стратегическото развитие на приложението”, отбелязва WABetaInfo. Разработчикът експериментира с възможността за използване на месинджъра на няколко устройства едновременно, при което трябва да реши важна задача – да „мигрира” историята на кореспонденцията между iOS и Android.

Подобна функционалност отдавна е внедрена в месинджъра Telegram, но там е по-лесно да се постигне. WhatsApp използва автоматично криптиране от край до край във всички чатове, докато Telegram прилага подобно шифриране само в тайни чатове.

Досега WhatsApp позволяваше на потребителите да се свързват със своя акаунт само от едно устройство. Но още от пускането на месинджъра през 2009 г. желанието на потребителите е да влизат в акаунта си от множество устройства. По една или друга причина синхронизацията между различни устройства не беше осигурена в WhatsApp.

Коментар