НАП пусна обновения си уеб портал

Потребителите у нас вече имат достъп до обновения портал на приходната агенция
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов, основно преструктуриран сайт на Националната агенция по приходите (НАП) в резултат на съвместен проект с Държавна агенция „Електронно управление” (ДАЕУ), вече е достъпен за потребителите.

Обновеният сайт на НАП използва инфраструктура и софтуер на ДАЕУ, съгласно Споразумение между двете институции от 2019 г. за безвъзмездно право на ползване на федерирани портали в Единния портал за достъп до електронни административни услуги.

Освен че използва функционалностите на средата, в която е разработен порталът egov.bg, НАП може да създава отделни страници към федерираните портали за целите на различни комуникационни кампании или отделни подстраници за различните териториални структури на администрацията.

ДАЕУ предоставя на НАП достъп до системата за управление на съдържание, която е неделима част от технологичната платформа, върху която е изграден Порталът за е-услуги.

Структурата на разработения нов шаблон на сайта на външния портал за нуждите на НАП, който е федериран в инфраструктурата на Портала на ДАЕУ, ще бъде възприета като единен стандарт за изграждане на федерирани портали и на останалата част от публичните институции.

Коментари по темата: „НАП пусна обновения си уеб портал”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    egov bg

  2. Anonymous

    който е федериран в инфраструктурата на Портала

  3. Иван

    Държавен сайт вързан с google-analytics, просто сте уникални.

Коментар