Ново решение за сигурност на българския пазар

Платформата Recorded Future контекстуализира данни от 850 000 източника
(снимка: Recorded Future)

Дистрибуторът CLICO добави в портфолиото си решението за сигурност Recorded Future, с помощта на което организациите могат да разберат дали някой подготвя атака срещу тях  или търгува с конфиденциалните им данни в „тъмната мрежа”.

Платформата Recorded Future представлява специализирано решение, което подобрява работата на центровете за операции по сигурността (SOC и CERT), като предоставя информация в реално време за киберзаплахите срещу защитаваната организация, уточниха от дистрибутора.

Recorded Future дава в реално време отговори на въпроси като: „Какво знаят киберпрестъпниците за нашата организация? Планират ли да ни атакуват? Има ли изтекли данни от нашата организация, търгувани или дискутирани в Darknet и какви са те? Какви атаки се подготвят или изпълняват в момента в глобалното киберпространство, които са от значение и касаят нашата организация?”, поясни Александър Стаменов, регионален мениджър, CLICO България.

Платформата наблюдава, събира и анализира данни от различни видове бази данни за репутация, включително бази данни за уязвимости, и обогатява съдържанието с резултатите от работата на вътрешен център за изследователска киберсигурност. Имайки тази информация, компаниите могат да взимат бързи, превантивни действия за париране на бъдещи атаки.

Recorded Future контекстуализира данни от 850 000 източника, включително 1500 хакерски форума в тъмната мрежа, шест милиарда обекта и 75 милиарда препратки, уточни Матеуш Олшевски, изпълнителен директор по продажбите за Източна Европа в Recorded Future.

Коментар