Samsung готви евтин лаптоп с Windows 10 и Snapdragon

Samsung подготвя бюджетен Windows 10 лаптоп с ARM-базиран процесор
(снимка: Samsung)

Apple даде тон за трансформация на РС индустрията, като в края на 2020 г. пусна наведнъж три компютъра, базирани на мобилен ARM чип M1. По-рано тази седмица компанията задълбочи тенденцията с iMac M1 и iPad Pro M1. Сега примерът ѝ ще последват и други производители.

Корейският технологичен гигант Samsung е решил да пусне на пазара лаптоп на база ARM процесор и операционна система Windows 10. Това ще бъде моделът Galaxy Book Go, чийто официален дебют се очаква следващата седмица.

Според публикация на SlashGear, корейският лаптоп ще стъпи на процесор Snapdragon 7c от Qualcomm. Предварителните информации сочат, че лаптопът ще има 4 GB RAM и 128 GB постоянна памет, т.е. конфигурацията е като на масов Android таблет.

Но най-интересното е неговата цена. Според информирани източници, Samsung ще пусне на пазара Galaxy Book Go само за 350 долара. Толкова струват, например, смартфоните от среден клас на Xiaomi и Realme. Очаква се и версия Galaxy Book Go със Snapdragon 8cx, която ще поддържа 5G, но цената не е известна към момента.

В допълнение, Samsung ще обяви идната седмица и два по-класни модела Galaxy Book Pro на база Windows 10 и Intel процесори – 13-инчов с Core i7 на цена от $1199 и 15-инчов с Core i5 за $1099.

Коментари по темата: „Samsung готви евтин лаптоп с Windows 10 и Snapdragon”

добавете коментар...

  1. :o)

    Възмутително вика – (ROFL) (ROFL) (ROFL) липсват емотикони 😀 😀 😀

  2. Anonymous

    Възмутително скъпо 350 долари моят смартфон струва 60 долара и може да се свързва с клавиатура и монитор и да бъде ползван като компютър.

    Особено при телефони, компютри е лудост да се влагат повече от 100 $
    Обикновените народни хора трябва да си мислят за хляба и високите цени на транспорта.

  3. Anonymous

    Цената е висока! Трябва да е под 100 долара.
    Обикновените хора масово ползват само телефони / смартфони не им е нужен компютър.
    В България са много хора така само на телефон.

    Професиите с работа на компютър и специалистите пък от друга страна не се нуждаят от такъв нисък клас работен компютър и за игри също.

    Напълно излишен продукт, както беше и преди с така наречените нет-букове.

Коментар