Илон Мъск: Ще обитаваме много планети

Илон Мъск мечтае хората да станат космически вид, с присъствие на много планети
(снимка: CC0 Public Domain)

Американската компания SpaceX изстреля днес кораба Crew Dragon, който ще достави четирима астронавти на Международната космическа станция (МКС). На пресконференция след изстрелването Илон Мъск, основател на компанията, заяви, че човечеството трябва да създаде постоянна база на Луната и град на Марс.

Твърде дълго хората не са били на Луната, смята Илон Мъск. Според него, човечеството трябва да се върне там и да изгради постоянна обитавана база. След това да изгради град на Марс, цитира думите му ТАСС.

Илон Мъск вярва, че човечеството ще се превърне в космически вид, който ще обитава много планети, а не една. Предприемачът също така вярва, че НАСА наистина може да се върне на Луната през 2024 година.

През пролетта на 2019 г. НАСА обяви проекта за лунна програма Артемида. На последния етап агенцията планира кацане на астронавти на Луната през 2024 г. НАСА обаче призна, че графикът може да бъде изместен.

Същевременно, на 22 април екоактивисти издигнаха билборд срещу идеята за колонизиране на Марс пред централата на SpaceX. Инициаторите смятат, че хората първо трябва да подредят нещата на Земята, преди да се установят на други планети.

Коментари по темата: „Илон Мъск: Ще обитаваме много планети”

добавете коментар...

  1. :o)

    Много умни хора , много преди мъск са го казали това, но с едно уточнение

    …АКО не се самоунищожим!

    нещо, засега не го виждаме това след точките да е избегнато.

  2. Българин

    Може след 4-5 хиляди години. На този етап нищо не показва, че ще имаме възможност да живеем на друга планета. Просто не сме устроени за живот извън Земята.

  3. Симо

    Лунният модул на НАСА е уникален таралясник, да им се чуди човек как са си побрали вътре всички неща, плюс двамата астронавти, а това нещо даже е способно да кацне на луната…даже и с компютърна симулация немогат да го докажат като реалистично…
    Ходили са луната но с друг вид модул, а не с тва което ни показват

  4. Anonymous

    НАСА наистина може да се върне на Луната

    Че кога е била на луната ?

  5. мдаа

    Ще обитаваме много планети и всичките са в главата ти. Много филми гледа туй момче и май е изпушил малко. Как пък един нормален милиардер няма…

Коментар