Microsoft се отказва от проекта Windows 10X?

Windows 10X бе замислена да отведе Microsoft в изцяло нова посока
(снимка: Microsoft / Twitter)

Дали Microsoft не се е отказала от разработването Windows 10X – това се питат масово пазарните наблюдатели днес. Новата операционна система може изобщо да не види бял свят.

През есента на 2019 г., когато проведе едно от последните си присъствени събития преди пандемията, Microsoft подробно описа Windows 10X. Наред със Surface Duo и Surface Neo, тази ОС бе замислена да отведе Microsoft в изцяло нова посока, отбелязва Engadget.

Оригиналното представяне на компанията позиционира Windows 10X като по-модерна и лека версия на Windows, оптимизирана за устройства с двоен екран. След известно забавяне сега изглежда, че Windows 10X може никога да не види бял свят.

Според някои източници, Microsoft няма да пусне Windows 10X тази година. Всъщност „вероятно никога” няма да я пусне. Вместо това компанията планира да интегрира някои от функциите, които е разработила за операционната система, в Windows 10. Тези елементи могат да включват нов потребителски интерфейс и т.нар. контейнери за приложения.

Microsoft отказа да коментира състоянието на Windows 10X. Що се отнася до мотивите зад решението, изглежда повечето хора, на които Microsoft е дала шанс да изпробват Windows 10X, са харесали функциите, но не са развълнувани от идеята да имат достъп до тях в напълно различна операционна система от тази, която използват всеки ден.

Предполага се, че събитията от последната година са оказали влияние върху предвижданията на Microsoft за пазара на компютри и софтуер. 2020 г. беше най-добрата година за РС пазара от десетилетие насам и при последния си обзор на финансови резултати Microsoft отчете, че по света има 1,3 милиарда активни устройства с Windows 10.

С други думи, правилният момент за пускане на нова версия на операционната система може би е изтърван, заключават пазарните наблюдатели.

Коментари по темата: „Microsoft се отказва от проекта Windows 10X?”

добавете коментар...

  1. fg

    1 боклук по малко

Коментар