Бил Гейтс учуден от интереса към Chrome OS

В света има много варианти на Линукс-подобни системи и е учудващо, че хората се отнасят към Chrome OS като към нещо съвършено ново, заяви Бил Гейтс в интервю за CNET News.

Основателят на Microsoft коментира пред американския сайт последните събития от ИТ света и в частност наскоро обявената операционна система на Google.

Границите между браузърите и операционните системи все повече се размиват, допълва Гейтс. Отдавна браузърите не са просто браузъри, това е въпрос само на терминология.

Както стана ясно по-рано този месец, Chrome OS стъпва на едноименния браузър на Google, който беше пуснат на пазара през миналата година. Скорост, простота и сигурност – това са трите ключови аспекта на системата, обяви Google.

Бил Гейтс коментира и контролера за движение Project Natal, представен от компанията на изложението за игрални технологии E3. Natal обаче е предназначен не само за игри – технологията ще бъде използвана и в новите версии на Windows за управление на медийно съдържание и онлайн конференции.

Коментари по темата: „Бил Гейтс учуден от интереса към Chrome OS”

добавете коментар...

  1. any

    Този човек въпреки милиардите си не е създал никога нищо качествено. Затова и не бих го и питал за нищо. Дори и сега наема бивш дизайнер на Епъл за магазините си, видях снимка на един от тях – Епъл стор със знак на м$. Пак копиране, пак крадене. Тоя човек, като че цял живот ще си отмъщава на Джобс.

Коментар