Виетнамски производител напусна пазара на смартфони

Виетнамските смартфони Vsmart  не издържаха теста на конкуренцията
(снимка: Vingroup)

Още една компания с големи амбиции в смартфоните напуска пазара. Това е виетнамската VinSmart, която очевидно не устоя на жестоката конкуренция в сектора. От няколко години фирмата произвеждаше евтини модели, но така и не се опита да влезе в премиум сегмента.

VinSmart е част от най-големия виетнамски конгломерат VinGroup. Компанията призна, че няма да успее на пазара за смартфони, затова реши да се съсредоточи върху други бизнеси, съобщи Gizchina. Смартфоните и смарт телевизорите вече не предлагат на потребителите пробивни и уникални функции, казват от VinGroup.

От сега нататък компанията ще даде приоритет на интелигентните автомобили, както и на умните домове и градове. VinGroup вярва, че днес е напълно възможно да се направи революция в тази област. Наблюдателите на пазара припомнят, че в началото на април и корейската LG потвърди, че затваря мобилното си подразделение.

VinSmart започна да произвежда смартфони Vsmart през юни 2018 г. За по-малко от три години компанията пусна на пазара 19 модела мобилни устройства. Основател на VinGroup е първият доларов милиардер във Виетнам, който участва в различни бизнес начинания.

Коментари по темата: „Виетнамски производител напусна пазара на смартфони”

добавете коментар...

  1. :o)

    къде сте тръгнАли бе комунисти дръпнати?

Коментар