Пускат нова услуга за управление на Android устройства

Услуга на HMD Global позволява на бизнеса да управляват редица мобилни устройства с Android
(снимка: HMD Global)

HMD Global обяви нова услуга за управление на мобилните устройства за бизнеса (EMM – Enterprise Mobility Management). Наречена HMD Enable Pro, услугата е фокусирана върху IoT приложения и корпоративни клиенти.

В комбинация със смартфоните Nokia и услугата за данни в роуминг HMD Connect Pro, новото предложение дава възможност за „обслужване на едно гише” за бизнес потребители на мобилни технологии.

HMD Enable Pro е създадена от центъра за софтуерни разработки на HMD Global в Тампере, Финландия, за нуждите на бързо развиващия се EMM пазар. Услугата позволява на организациите да управляват редица мобилни устройства с Android, като прилагат политиките си за сигурност, приоритизират бизнес приложения и определят кои да имат ограничен достъп.

Новата услуга е базирана на актуализациите на Android за бизнеса, така че компаниите могат да я използват по-дълго. Конзолата за управление на HMD Enable Pro може да се използва с браузъри като Chrome, Firefox и Safari. Включването на устройствата в мрежата се улеснява с QR код и методи за вписване с нулево докосване (zero-touch).

Функцията „Devices” предоставя подробен преглед на всяко устройство и неговото текущо състояние. В допълнение, функцията „Home” действа като централно табло за управление и включва преглед на всички устройства в рамките на организацията.

HMD Enable Pro се поддържа в Google Cloud, базиран в Хамина, Финландия. Това гарантира, че всички данни се съхраняват в съответствие с регламентите на ЕС за GDPR, за да се осигурят поверителност и защита на данните на клиентите.

Изтеглянето на всички приложения се извършва безопасно и сигурно от Managed Google Play Store. Тази опция е достъпна за публични и частни приложения чрез iFrame, директно от съветника за прилагане на политики и от функцията „Applications”.

Потребителите могат да използват и Android SafetyNet, за да направят бърз преглед на устройства с потенциално компрометирана защита. Освен това телефоните Nokia имат гарантирани тримесечни актуализации с най-новите ъпдейти на сигурността от Android в продължение на четири години за потребителите на HMD Enable Pro.

В зависимост от нуждите на бизнеса, устройствата могат да бъдат настроени в различни режими, за да съответстват на целите – „Kiosk” за специализирани устройства, „Напълно управлявано от компанията” и „Работен профил” (за устройства, които са собственост на компанията, както и за лични устройства, ползвани в работния процес). Това позволява на компаниите да персонализират решенията за управление на мобилните устройства с Android.

Приложението OEM Config, достъпно за изтегляне на телефоните Nokia, позволява внедряване на допълнителни настройки за управление, специфични за устройствата Nokia, като настройки на дисплея и местоположението. В комбинация с Enterprise API (достъпен за моделите Nokia от Nokia 2.4 нататък), новото приложение OEM Config позволява повече контрол над актуализациите на Android.

Цената на HMD Enable Pro стартира от 4,89 лв/2,5 EUR на месец/лиценз (без ДДС).

Коментар