Foxconn се съюзи с един от най-големите автопроизводители

Пазарът на свързани автомобили ще възлезе на почти 200 млрд. долара до 2025 г.
(снимка: Mobile World Live)

Тайванският гигант Hon Hai Precision Industry (Foxconn) си партнира с автомобилния производител Stellantis в разработването на кабинно оборудване. За него фирмите твърдят, че ще съкрати времето, необходимо за пускане на модерни вградени технологии и технологии за свързаност в колите.

Съвместното предприятие Mobile Drive ще се съсредоточи върху разработването на системи за информация и развлечение, телематика и облачни услуги. 5G и изкуственият разум ще са крайъгълни камъни в стратегията, съобщи Mobile World Live.

Въпреки че Stellantis е един от най-големите производители на превозни средства в света, създаден чрез сливането на Fiat Chrysler и PSA Group тази година, Mobile Drive ще търси пазар сред множество компании.

Foxconn влезе в съвместното предприятие чрез дъщерното си дружество FIH Mobile – подразделението, което произвежда iPhone на Apple. Компанията вече разработва и Airflow Vision на Stellantis – инициатива за създаване на хибридни автомобили Jeep.

Изпълнителният директор на Stellantis Карлос Таварес отбеляза, че автомобилните характеристики, които „подобряват живота на нашите клиенти”, са толкова важни, колкото и „красивият дизайн или иновативната технология”.

Сделката изглежда като да идва съвсем навреме за Foxconn: браншовата организация GSMA прогнозира, че пазарът на свързани автомобили ще възлезе на почти 200 млрд. долара до 2025 г.

Коментар