SAP и Honeywell разработват система за свързани сгради

Облачно решение ще подпомогне собствениците и мениджърите на бизнес сгради
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчикът на технологии за интелигентни сгради Honeywell пусна облачно решение за собствениците и мениджърите на сгради, което рационализира и комбинира оперативни и бизнес-данни в подкрепа на по-доброто вземане на решения за управление на имотите.

Платформата е наречена Honeywell Forge Real Estate Operations. Тя стъпва на софтуера за управление на производителността Honeywell Forge. Системата е разработена съвместно със SAP на база платформата SAP Business Technology.

SaaS решението обединява финансовите данни, данните за служителите и за недвижимите имоти с данни за сградите, данни от IoT сензори и данни от системата за управление на сградите. Собствениците на портфолио от недвижими имоти, мениджърите и операторите могат да използват софтуера с всички тези данни, за да добиват ценна информация и да оптимизират характеристиките на недвижими имоти в множество измерения.

„На мениджърите на портфейли от недвижими имоти често се налага да преминават през фрагментиран набор от несвързани данни за своите сгради”, обясняват двете компании. Заради тази фрагментарност решенията рядко могат да постигнат максимална ефективност, смятат разработчиците на комбинираната система.

Сега обаче мениджърите ще могат да разчитат на обединени ИТ данни, OT данни и информация за обитателите, отбелязва Inbuildingtech. С други думи, очаква се софтуерът да отвори ново, широко „зрително поле” в работата с портфейли от недвижими имоти.

Комбинираната система предоставя информация за наличието на критични активи, броя на случаите на отворени услуги и съответните капиталови и оперативни разходи, обясняват от Honeywell. Освен това потребителите могат да добият цялостна видимост относно спазването на практиките за безопасност, включително ограниченията за качеството на въздуха в помещенията и капацитета.

Решението също така осигурява поглед в реално време върху показателите за потреблението на енергия. Така то може да помогне на компаниите да проследят целите си за устойчивост. Същевременно то помага да се визуализира използването на сградите, включително въздействието върху експлоатационните и финансовите резултати на сградите.

Коментар