САЩ отмениха забраната за търговия с акции на Xiaomi

Xiaomi наблегна, че предлага електроника само за гражданска и търговска употреба
(снимка: MI blog)

Съдът на окръг Колумбия, САЩ, издаде окончателна заповед за отмяна на влизането в сила на наложената по-рано заповед на американското Министерство на отбраната и налагането на определението на Xiaomi като „китайска комунистическа военна компания” (Communist Chinese Military Company – CCMC).

С отмяната на това определение, официално отпадат всички ограничения върху способността на лицата от САЩ да купуват или държат ценни книжа на Xiaomi, съобщиха от компанията в официално изявление.

„Xiaomi отново заявява, че е публично търгувана и независимо управлявана компания, която предлага продукти за потребителска електроника само за гражданска и търговска употреба”, подчертават от китайския производител на смартфони, носима електроника и много други продукти за дигиталното ежедневие и умния дом.

Според публикация на Уол Стрийт Джърнъл от март т.г., причината за включването на Xiaomi в черния списък на САЩ е била, че основателят на компанията, Леи Джун, е удостоен с награда от Министерството на индустрията и информатиката на Китайската народна република като изключителен строител на социализма с китайски характеристики.

Коментари по темата: „САЩ отмениха забраната за търговия с акции на Xiaomi”

добавете коментар...

  1. :o)

    Браво, отлично решение на новата администрация.
    шнур за тръмп!
    шнур за малоумната му търговска война, която влияе на целия свят!

    на всички е ясно че всички големи компании в китай са пряко подчинени на китайската комунистическа партия, иначе разстрел. Така е в комунистическите страни.
    Но и в щатите – коя ИТ компания не е подчинена на правителството? Няма такава.

Коментар