Honor смартфоните отново с Google услуги?

Феновете на Honor научиха радостна вест тези дни – Google услугите може да се завърнат
(снимка: Honor)

Дългоочакваната серия смартфони Honor 50 може да предложи Google услуги, според различни публикации, които се позовават на източник от германското подразделение на компанията.

Миналата седмица китайският бранд потвърди, че предстоящата серия смартфони ще базира на новия процесор Snapdragon 778G, а преди два дни изтече информация, че устройствата ще имат и Google Mobile Services.

Новината, за която съобщи Gizmochina, беше потвърдена от официалния акаунт на Honor Germany в Twitter като отговор на въпрос дали серията Honor 50 ще има Google Mobile Services. Към момента обаче този туит вече не е наличен в мрежата.

Ако информацията се окаже вярна, това определено ще бъде добра новина за феновете на Honor по целия свят. Като се има предвид, че оригиналният туит на HonorDE се отнасяше до серията Honor 50, може да се очаква, че новите смартфони ще бъдат обявени в Германия.

Миналата година Huawei продаде Honor на Zhixin New Information Technology Co. Ltd – консорциум, създаден от агенти и дилъри на марката Honor и Shenzhen Smart City Development Group Co. Ltd. След прехвърлянето на марката на новите собственици, Honor започна преговори с американски компании, на които беше забранено да извършват бизнес с компанията, собственост на Huawei.

Сред тях личат имената на Qualcomm и Google – първата със своите чипсети, а втората с мобилните услуги за устройства, продавани извън Китай. Според последни информации, разговорите са преминали добре и Honor вече може да прави бизнес с тези компании, както и с други, които преди това са имали забрана от правителството на САЩ.

Коментар