Mozilla обнови Firefox с модерен дизайн

Браузърът Firefox се сдоби с по-модерен и интуитивен интерфейс
(графика: Mozilla)

Mozilla обяви голяма актуализация на своя браузър Firefox, която идва с нов дизайн за всички поддържани платформи. Преработеният Firefox 89 включва опростен панел с инструменти и меню, преработени раздели (табове) и много други.

Панелът с инструменти на Firefox е мястото, където въвеждате URL адреса. Опростеният му дизайн улеснява достъпа до желаните функции. Разработчиците на Mozilla са премахнали визуалната бъркотия, за да се съсредоточат върху най-важните елементи за навигация.

Допълнителните менюта са комбинирани и оптимизирани, за да бъдат по-интуитивни за използване. Разработчиците също така са намалили „визуалния шум”, като са премахнали ненужните икони и са добавили по-ясни надписи.

Дизайнът на Firefox е опростен, с „по-спокойна” визуализация
(екранна снимка: Firefox 89)

Значителна промяна се вижда в лентата с табове – в новата версия на браузъра разделите „плуват” над лентата, подчертани със сянка. Премахнати са също така и ненужните предупреждения и съобщения.

Като цяло дизайнът е опростен. Firefox 89 има „по-спокойна” визуализация, по-леки икони, изискана цветова палитра и по-модерен външен вид за екрани с всякакви размери – компютри, телефони и таблети.

Коментари по темата: „Mozilla обнови Firefox с модерен дизайн”

добавете коментар...

  1. Бай Ставри

    @Ли Дзян
    На мен също не ми харесваше Photon интерфейса им, главно заради центрираната адресна лента, но се оказа, че можеш я разпънеш. Силно се надявам да са добавили подобна настройка и за новите табове.

  2. Жоро

    Иновациите в един браузър никога не са били менютата, а поддръжката на нови библиотеки. ФФ е ориентиран към сигурността! ФФ не е продукт, който се продава! ФФ е продукт на фондация! Мозила не са хора, които ще хванат и ще продадат информацията ви.

  3. Стоян

    Няма ли я страничната лента зарязвам го. Само заради нея го ползвам.

  4. Ли Дзян

    Харесвам и ползвам Лисицата от много време….. Последната е подобрена в някой отношения ,но табовете…… Табовете са ужасно високи + текста в него изглежда малък….. Лентата с табовете определено прахосва прекалено много място във височина….поне текста в тях да беше по-голям…..

  5. Anonymous

    Същото мога да кажа и за всеки един друг browser. Иновациите неизбежно стигат до застой за период от време. Не можеш всеки месец да мислиш нещо ново… След всичко това казано, този ъпдейт си е добра иновация. Явно имаш нещо лично към Firefox и му търсиш косури

  6. FF

    Добре, че има github . com/Aris-t2/CustomCSSforFx

  7. Юзер вече неползващ Firefox

    Прекалено опростяване с лекота се преминава към опростачаване и простотия.

    Стигна се до тук, когато нямат нищо какво ново да предложат да пробутват на хората просташки интерфейс и обезличен продукт – сигнализира за липса на иновации и интелектуална импотентност.

Коментар