Archer GX90 – Wi-Fi 6 рутер със специални функции за геймъри

Archer GX90 поддържа множество свързани устройства с минимална латентност
(снимка: TP-Link)

Мрежовата компания TP-Link пусна на българския пазар нов Wi-Fi 6 рутер за гейминг – модела Archer GX90, който съчетава върхова производителност със специални функции за състезателни игри, където частица от секундата може да означава разликата между победа и поражение.

„Устройството използва технологии, специално проектирани за най-добра мрежова производителност в състезателни игри, то предлага усъвършенствани функции в смел дизайн и не на последно място отлично съотношение цена-качество”, коментира новия продукт Анна Чакърова, мениджър бизнес развитие в TP-Link България.

Archer GX90 разчита на мощен 1,5 GHz четириядрен процесор, а за кабелна свързаност са предвидени WAN/LAN порт на 2,5 Gbps и два USB порта. Рутерът работи с 3 различни честотни ленти и достига комбинирана скорост 6579 Mbps. Технологии 4T4R и HE160 осигуряват максимални скорости на всички игрови платформи, като предотвратяват смущенията с другите видове устройства.

Геймърите ще усетят състезателно предимство, благодарение на разширения капацитет за едновременно предаване на 8 потока, канала от 160 MHz (най-голямата ширина на канала в един поток, реализиран досега), стабилния и силен сигнал на Archer GX90.

Archer GX90 работи с 3 различни честотни ленти с комбинирана скорост 6579 Mbps (снимка: TP-Link)

OFDMA технологията, интегрирана в рутера, подобрява средната производителност 4 пъти и минимизира латентността, независимо от броя на устройствата, свързани към мрежата, отбелязва производителят. Технологията MU-MIMO също допринася за намаляване на времето за изчакване, благодарение на 4х4 връзки, докато разширеното покритие се подобрява с технологията Beamforming.

Archer GX90 разполага и с Gaming Band – лента, определена за възпроизвеждане и стрийминг на Netflix в 4K резолюция за добро онлайн изживяване на цялото семейство. Освен това DFS автоматично разширява наличния канал, навлиза в свободна честотна лента и подобрява гейминг изживяването дори в натоварена среда за сърфиране.

Също така, благодарение на технологията OneMesh, потребителите получават непрекъснат Wi-Fi с едно име на безжичната мрежа, без да заменят съществуващи устройства и без да се налага да купуват изцяло нова Wi-Fi екосистема.

Archer GX90 разполага с WAN/LAN порт на 2,5 Gbps и два USB порта
(снимка: TP-Link)

Archer GX90 Wi-Fi 6 рутерът е специално разработен за нуждите на геймърите и стриймърите. Затова той се предлага със специални функции за оптимизиране на преживяването и постоянен достъп до съответните данни, които помагат на играчите да подобрят производителността на мрежата.

Благодарение на функцията Game Accelerator, Archer GX90 автоматично открива и оптимизира потоците от данни, за да осигури непрекъсната игра и скорост на мрежата. Grand Theft Auto, League of Legends, Call of Duty или Battlefield, това е само част от заглавията, които могат да се възползват от тази специална функция.

Функцията Game Statistics показва в реално време нивото на латентност, продължителността на играта и степента на използване на системата чрез панел с подобрен интерфейс. Game Protector поддържа системите и акаунтите на потребителите в безопасност.

Archer GX90 предлага разширен капацитет за едновременно предаване на 8 потока
(снимка: TP-Link)

Този подобрен модел предлага защита HomeCare и гарантира, че уебсайтовете могат да проверяват за заплахи, да предотвратяват прониквания и да изолират заразени устройства за сигурност по време на онлайн сесиите за игри. Рутерът може да се конфигурира чрез приложението TP-Link Tether.

Archer GX90, съвместим със стандарта Wi-Fi 6, може да бъде закупен онлайн и от магазините на големи търговци на препоръчителна крайна цена от 680,90 лв. с включен ДДС.

Коментар