7 фото-приложения за маркетинг професионалисти

Мобилните приложения за обработка на снимки улесняват маркетинг специалистите
(снимка: CC0 Public Domain)

От ретуширане на снимки за социалните медии до фина настройка на видеоклипове за брандиране – цифровата фотография играе важна роля в съвременния бизнес.

Седем приложения за фотография, подбрани от TechRepublic, дават на предприемачите по-голямо удобство при подготовката на снимки и видеоклипове за техните маркетингови цели.

TouchRetouch

В свят, пълен с превозни средства, други хора, диви животни и какво ли още не може да се окаже трудно да направите перфектен кадър без визуална намеса. Приложението TouchRetouch улеснява изолирането и премахването на нежелани обекти от снимка. Това означава, че фотосесията може да бъде спасена дори и след инцидент с фотобомба. TouchRetouch се предлага в App Store и Google Play магазин за 2 долара.

даунлоуд: TouchRetouch за iOS; TouchRetouch за Android

PhotoScan от Google Photos

Както подсказва името му, PhotoScan е създаден, за да помогне на хората да качват и съхраняват цифрово физически снимки от миналото. Откриването на ръбове позволява автоматично изрязване. Това може да бъде доста полезно и да спести време. Включени са и функции за премахване на отблясъци, изрязване и завъртане на снимки. PhotoScan се предлага безплатно в App Store и Google Play.

даунлоуд: PhotoScan за iOS; PhotoScan за Android

Adobe Lightroom Photo Editor

Това приложение за снимки от Adobe предлага основни функции за редактиране като контрол върху експонацията, контраста и акцентите, както и по-разширени възможности като селективно редактиране и корекции на перспективата. Любимо е на повечето съвременни фото-ентусиасти, боравещи с телефон. Приложението включва и предварително зададени филтри за хора, които предпочитат да персонализират любимите си фотоефекти и да ги прилагат по желание. Adobe Lightroom Photo Editor се предлага безплатно в App Store и Google Play.

даунлоуд: Adobe Lightroom Photo Editor за iOS; Adobe Lightroom Photo Editor за Android

Camera+ 2

Приложението Camera+ 2 надхвърля стандартните предложения за редактиране на снимки. Например, функцията Magic ML използва изкуствен интелект за фина настройка на тонирането и подобряване на експозицията. Има най-различни филтри, а редактирането на дълбочина помага за коригиране на фона по желание. Camera+ 2 се предлага в App Store за 8 долара.

даунлоуд: Camera+ 2 за iOS

Google Photos

Google Photos е популярна опция за хората, които искат да съхраняват или архивират заснетото с камерата на телефона си. След като бъдат качени, тези снимки са достъпни чрез съвместими свързани устройства за удобно гледане, редактиране и споделяне в движение. Приложението също така улеснява създаването на фотокниги. Интеграцията на приложения на трети страни позволява на професионалистите да подобрят допълнително любимите си снимки и да архивират тези активи. Google Photos се предлага безплатно в App Store и Google Play.

даунлоуд: Google Photos за iOS; Google Photos за Android

Distressed FX

Приложението Distressed F‪X предоставя множество дизайнерски шаблони за превръщане на традиционните снимки в живописни произведения на изкуството. Тези възможности могат доста успешно да подсилят работата по маркетинг и брандиране в частта с визуалното съдържание. Distured FX се предлага в App Store за 1 долар.

даунлоуд: Distured FX за iOS

Photoshop Express

Photoshop Express Photo Editor на Adobe е популярно приложение за обработка на снимки с повече от 584 000 оценки в App Store. Функциите на приложението предлагат създаване на колажи, корекция на очите, наслояване на изображения, премахване на обекти и др. Photoshop Express Photo Editor се предлага безплатно в App Store и Google Play.

даунлоуд: Photoshop Express Photo Editor за iOS; Photoshop Express Photo Editor за Android

Коментар